2. jul 2015.2. jul 2015.
BAZEN I ZA TERAPEUTSKE SVRHE

PLIVANjEM DO ZDRAVLjA

Predstavnici Srpskog lekarskog društva i Gradske uprave saglasni su u ideji da šabački bazen, osim za sportske klubove i rekreativno plivanje, može da se koristi i u medicinske svrhe
Predstavnici Srpskog lekarskog društva i Gradske uprave saglasni su u ideji da šabački bazen, osim za sportske klubove i rekreativno plivanje, može da se koristi i u medicinske svrhe
Da je plivanje jedna od fizičkih aktivnosti koje doprinose boljem zdavstvenom stanju odavno je poznato. Predstavnici Srpskog lekarskog društva smatraju da nedavno otvoreni bazen u Šapcu pruža mogućnost mnogim osobama da otklone i ublaže zdravstvene tegobe.
- Nadamo se da će grad Šabac formirati grupu koja bi realizovala ovu ideju. Plan je da stručni timovi budu na usluzi pre svega mladima, jer je poznato da plivanje pruža mogućnost za pravilan razvoj dece. Podizanje opšte zdravstvene kulture mladih i odraslih, kao i rehabilitacija, osnovne su ideje ovog programa. Plivanje će biti od koristi pre svega deci koja imaju problema sa kičmom, odnosno sa nepravilnim držanjem. Osim toga, terapeutsko plivanje dokazano pomaže osobama koje se leče od dijabetesa, kao i ljudima koji su kardiovaskularni i pulmološki bolesnici. Nadamo se da će se obezbediti termini u kojima bi timovi lekara radili ove poslove i doprineli boljem zdravstvenom stanju naših sugrađana, navela je dr Nada Ruvidić, predsednica Srpskog lekarskog društva ““ podružnica Šabac
Grad podržava ovu ideju, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i tom prilikom dodao da će o ovom predlogu obavestiti rukovodstva šabačke Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, čiji bi predstavnici bili uključeni u realizaciju projekta.
- Bazen treba da koristimo u najboljem smislu i u punom kapacitetu. Ideja koju su nam izneli predstavnici Srpskog lekarskog društva je veoma dobra. O njoj ćemo razgovarati prilikom naredne sednice Saveta za zdravlje grada Šapca, te očekujem da svi članovi ovog tela podrže ovaj predlog i učestvuju u relizaciji ideje. Pored toga što želimo da Šabac bude grad bez neplivača, želimo da bude i grad zdrave dece. Očekujem da ćemo sa prvim danima septembra i početkom nove školske godine početi sa navedenim programima, naveo je Zelenović.
Plan medicinskih stručnjaka i predstavnika Gradske uprave je da terapeutsko plivanje na šabačkom bazenu počne u septembru. Osim za ljude kojima aktivnosti u vodi pomažu u otklanjanju zdavstvenih tegoba, ideja je da stručni timovi budi na usluzi i mladima, kako bi se obezbedio njihov pravilan razvoj.
PRIJAVLjIVANjE DO 15. JULA
Roditelji đaka koji su nedavno završili prvi razred osnovnih škola na području grada Šapca , imaju mogućnost da do 15. jula prijave svoju decu na besplatnu obuku neplivača na Gradskom bazenu u Šapcu. Ukoliko nisu popunili obrazac koji su prvaci dobili uz đačke knjižice, oni svu potrebnu dokumentaciju mogu dobiti na info pultu Gradskog bazena. Obuku obavljau profesionalci, čiji dugogodišnji rad garantuje bezbednost najmlađih.
U saradnji grada i Vaterpolo kluba „Šabac“ obuka neplivača koji su ovog leta završili prvi razred osnovnih škola počinje 20. jula. Pozivamo sve roditelje, bez obzira na to da li njihova deca pohađaju gradske ili seoske škole na teritoriji Šapca, da ih prijave na obuku za neplivače. Obuku sprovode dokazani profesionalci, bazen je pod budnim okom spasilaca i obezbeđenja, a obezbeđeni su i svi uslovi koji garantuju deci ugodan boravak na bazenu, navela je Jelena Lazić, portparol Gradskog bazena.

M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa