2. jul 2015.2. jul 2015.
POČELA REKONSTRUKCIJA TRGA

JEDINSTVENO REŠENjE U SRBIJI

Rekonstrukcija dela Trga šabačkih žrtava, do ulice Cara Dušana, počela je prošle srede. Nakon ove prve faze, počeće se i sa uređenjem drugog, većeg dela, a ne zatim će se postaviti javna rasveta. Izvođač radova je “Jugokop Podrinje“.
-Skida se beton i priprema podloga za novo asfaltiranje. Posle toga asfalt će se farbati. Tikurila je kao vid donacije jako smanjila cenu boja za potrebe grada. Izvršili su i sve analize sa svojim dobavljačima iz Nemačke , tako da smo izabrali boje koje će, po mišljenju ljudi iz Tikurile, biti otporne i dugotrajne, rekao je direktor Javnog preduzeća za upravljenje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković.
Planirano je da svi radovi na uređenju trga budu gotovi početkom septembra. Vrednost kompletne investicije je oko 50 miliona dinara.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović kaže da je ovo rešenje dobro, kvalitetno i najjeftinije moguće, u odnosu na uslove u kojima se nalazimo.
-Završili smo bazen u roku, sada počinjemo da radimo trg. Očekujem da će se u naredna dva meseca ovde izvoditi intenzivni radovi, da trg bude urađen na jedan nov, neuobičajen način za Srbiju. Dali smo šansu našim mladim arhitektama da osmisle rešenje i ono je jedno od najavangardnijih u našoj zemlji u ovom trenutku. Za to su dobili pohvale i od Saveza urbanista i na Mikser festivalu gde su predstavili projekat, rekao je gradonačelnik.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa