2. jul 2015.2. jul 2015.
POČELE SA RADOM „LETNjE ŠKOLICE“ KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA

JUL NA STAROM GRADU

Kancelarija za mlade grada Šapca i ovog leta pripremila je raznoliku ponudu kada je u pitanju njihov već dobro poznat projekat „Letnje školice“. Novina od ove godine je to što će se tokom jula školice realizovati na Starom gradu, dok će svi zainteresovani moći da na novom gradskom bazenu pohađaju Školu ronjenja „Zaroni sa nama“.
- Za mesec jul smo predvideli šest školica. Izmeštanjem na Stari grad želeli smo da deci obezbedimo što prikladnije uslove pošto su najavljene velike vrućine, a znamo dobro da je uz Savu prijatnije, kao i da što lepše i u što boljem ambijentu stvaraju nešto novo i svoje letnje dane što korisnije provode ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Početkom protekle sedmice, u ponedeljak realizovan je prvi čas Školice za izradu nakita „Nižemo maštu“ u Paviljonu na Starom gradu.
- Krećemo sa novim školacima. Neke do sada uopšte nisu bile u našem programu. One koje su se pokazale zanimljivim zadržali smo. Dobili smo i termin na Gradskom bazenu tako da će Škola ronjenja krenuti od 15. jula. Deca će prvo imati edukaciju u vidu teoretskog predavanja u Kancelariji za mlade. Posle upoznavanja sa tehnikama ronjenja i drugim propratnim uputstvima obuka će se realizovati na bazenu. Osim toga zanimljiva je i Školica „Eko kreativac“ koja je za uzrast od šest pa nadalje. U pitanju je nova ekološka radionica gde će deca osim toga kako da sačuvaju svoju životnu sredinu moći da nauče nešto o zagađenosti i da posete neke destinacije koje nisu baš popularne i koje smo uspeli da sankcionišemo kao što je zatvorena šabačka deponija. Tamo će na licu mesta videti kakav je dalji proces što se tiče pretvaranja deponije u korisnu površinu. Imamo Letnju školicu „Nižemo maštu“ gde deca uče o pravljenu nakita i o nekoj kreativnosti da pretvore svoju maštu u jedan prelep predmet koji će moći posle da poklone svojim najbližima. Naravno, Škola streličarstva je već ustaljena i to je za one malo starije, punoletne, i održava se takođe na Starom gradu. Ne smemo zabarovati ni novu školu „Ti bi hteo pesmom da ti kažem...“ gde smo želeli da posvetimo malo pažnju i deci koja pišu stihove i koja žele da se i kroz poeziju malo više pozabave i iskažu sebe. Imaćemo i na prvoj radionici goste iznenađenja ““ istakla je direktorka.
Za realizaciju projekta ove godine je zadužen i veliki broj volontera kojima će građani moći da se obrate za sve informacije na Starom gradu.
- Veliko interesovanje za volonterski posao pokazali su osnovci i srednjoškolci. Njih petnaest biće na raspolaganju našim sugrađanima. Nadam se da će uspeti da dokažu da bez njih ovo ništa ne bi uspelo. Moram napomenuti da deca moraju da nam se prijave za učešće u nekoj od radionica. Mogu to činiti na broj telefona Kancelarija za mlade 015 314 031, doći lično u Kancelariju ili pogledati na internet stranicama, odnosno fejsbuku i sajtu Kancelarije za mlade gde mogu pronaći sva obaveštenja.
Školica za izradu nakita „Nižemo maštu“ od ponedeljka do srede od 17 časova. Uzrast dece od 7 do 14 godina, a broj polaznika 30. „Ti bi hteo pesmom da ti kažem...“ utorkom i četvrtkom od 11 časova. Uzrast od 10 do 15 godina. Broj polaznika 35. „Bon-ton“ utorkom i četvrtkom od 18 časova za uzrast od 7 do 11 godina. Broj polaznika 25. „Eko kreativac“ utorkom i četvrtkom od 16 časova. Uzrast od šest godina pa nadalje. Broj polaznika 20. Sve radionice odražavaće se u Paviljonu na Starom gradu. „Letnja škola streličarstva“ sredom i petkom od 17 časova na sportskim terenima na Starom gradu. Samo za punoletne. Broj polaznika 10. „Zaroni sa nama“ sredom i petkom od 11 časova na Gradskom bazenu. Uzrast od osam godina pa nadalje. Broj polaznika 40.
Putujuću muzičku radionicu čini grupa od šestoro mladih osoba sa autizmom, kojim svesrdnu pomoć pružaju mladi muzičari i profesorka muzike Marija Družijanić.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa