2. jul 2015.2. jul 2015.

PREMIJERA I PRVA REPRIZA POZORIŠNE PREDSTAVE BOING-BOING MAČVANSKIH SREDNjOŠKOLACA

INSPIRATIVNO LjUBAVNO LUDILO
U skladu s svojim godinama i neospornim pozorišnim darom, mladi zaljubljenici u pozorišne čari, glumci Omladinske scene pozorišta “Janko Veselinović“ iz Bogatića, dobro su se snašli u premijernom i nedavnom repriznom izvođenju pozorišne predstave “Boing ““Boing“, Marka Kamelotija u režijskoj postavci Ivane Terzić. Oni su dali sve od sebe da ispune zahteve inspirativnog teksta i mlade rediteljke, koja se primetno je veoma dobro snalazi u ovoj ulozi.
Ukupna priča se dešava šezdesetih godina, prošlog veka u Parizu. To je vreme rušenja seksualnih tabua, pojave hipi pokreta i pop kulture. Pisac govori o tri stjuardese iz različitih avio kompanija, koje se međusobno ne poznaju. U centru pažnje je Bernard, koji je osmislio poseban način osvajanja žena. Njegov lik veoma dobro tumači Mladen Jurišić, a prilikom poremećaja reda letelja i s tim u vezi nastanka ljubavnog ringišpila u razrešenju ovog posebnog “ljubavnog čvora“, Bernardu pomaže najbolji drug Robert, u izvanrednom tumačenju Dragana Petrovića. Sve tri stjuardese su se sjajno snašle u svojim ulogama: Žudita- Marina Savić, Žaklina- Jelena Lovčević i Žaneta- Sanja Mijailović. Zapaženo ostvarenje i poseban ton predstavi dala je Teodora Veličković, tumačeći lik kućne pomoćnice Berte.
Pored dobre režijske postavke ne zaostaje privlačna scenografija i kostimi, koje su zajednički osmislile Ivana Terzić i Kristina Kovačević, a predstavu je muzički obojio, kompozitor Goran Ljubanić.
Ne bi trebalo zapostaviti ni fantastičnu ulogu brojne publike, okupljene u sali Doma kulture u Bogatiću. Ona je frenetičnim aplauzom posle predstave nedvosmisleno iskazala svoje osećanje. Činjenica je i da se uželela, posebno ovakvih pozorišnih predstava.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa