2. jul 2015.2. jul 2015.
U PRIVATNOJ PREDŠKOLSKOJ USTANOVI „JOCA“ PROTEKLOG PERIODA REALIZOVANE

ZANIMLjIVE LETNjE AKTIVNOSTI

Za mališane Privatne predškolske ustanove „Joca“ iz Šapca protekli period bio je ispunjen raznim zanimljivim aktivnostima. Nedavna poseta Domu izviđača bila je i edukativnog karaktera jer su se deca upoznala sa značajem i radom ove organizacije koja se bavi čuvanjem prirode i njenih bogatstava.
- Deca su naučila koje su kategorije izviđača, kako izgleda uniforma i marama jednog izviđača, amblem odreda i dr. Zajedno su obišli Dom izviđača, boravili u šatorima, igrali izviđačke igre i učili da zastavicama koje služe za signalizaciju pokažu prvo slovo svoga imena. Za kraj druženja, izviđači su poklonili deci slikovnice i ambleme, sa izviđačkim motivima. Uz izviđački pozdrav „Z-D-R-A-V-O“, pozdravili smo se sa našim domaćinima i obećali nov susret, uskoro ““ rekla je glavna vaspitačica Olivera Asonitis.
Ništa manje zanimljivo nije bilo ni prošlog četvrtka kada su deci u poseti bili volonteri Crvenog krsta Šabac Vladimir Bojčić i Jelena Tintor. U dvočasovnom druženju mališani su saznali kako je nastao Crveni krst, koja je njegova uloga i značaj, šta znači biti volonter Crvenog krsta, kao i o najznačajnijim akcijama.
- U drugom delu, razgovaralo se sa decom o značaju prve pomoći i različitim nezgodama do kojih može doći u njihovom uzrastu. Deca su dobila odgovore na pitanja - kako pomoći sebi i drugima pri povredama dok do njih ne stigne stručna pomoć. Najzanimljiviji deo ovog predavanja je bilo demonstriranje pomoći povređenome, gde su deca imala ulogu onoga koji je povređen, kao i onoga koji pruža prvu pomoć ““ istakla je Olivera ne manje zadovoljna realizovanim aktivnostima koje su deci pružile mnogo više od običnog druženja.

O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa