2. jul 2015.2. jul 2015.

KARAVAN ZDRAVLjA U DRENOVCU

Akcija „ Karavan zdravlja“ u organizaciji šabačkog Doma zdravlja, organizovana je prošlog utorka u Drenovcu, za meštane ovog sela i susednih Ševarica. Žitelji ovih mačvanskih sela imali su priliku da izmere krvni pritisak i šećer u krvi i na taj način provere svoje opšte zdravstveno stanje, obave oftalmološki pregled, a žene i ginekološki pregled.
Slično kao i u ostalim selima, meštani koji su danas došli na pregled u Drenovcu, kod lekara idu samo kada im je zdravlje već narušeno. Obaveze na selu ne ostavljaju slobodnog vremena, pa tako „Karavan zdravlja“ za sve njih predstavlja pravo olakšanje.
Pored merenja krvnog pritiska i šećera u krvi, pregleda lekara opšte medicine, na usluzi je bio i ginekolog Doma zdravlja, kao i oftamološka ordinacija PNjL. Ovo je osmo mesto u kojem je žiteljima šabačkih sela omogućen ovakav zdravstveni pregled, što i jeste cilj Grada Šapca ““ podjednak kvalitet usluga u svim sredinama.
Preventivni pregledi, najvažniji su za rano otkrivanje bolesti i ukoliko se obave na vreme, mnoge posledice mogu biti sprečene. Akcija „Karavan zdravlja“ biće nastavljena u selima, a direktor Doma zdravlja Miroslav Popović najavljuje i novu ““ u gradu.
Osim za meštane Drenovca u kojem lekar radi ponedeljkom, sredom i petkom, na pregledu su bili i žitelji Ševarica, gde lekar radi utorkom i četvrtkom.
( Izvor RTV Šabac)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa