3. jun 2010.3. jun 2010.
TRIDESET GODINA BEZ STRUJE

PAR BANDERA OD CIVILIZACIJE

Ne može da shvati kako to da se niko ne nađe da uvidi koliko je on bogatstvo podario ovoj poluistrebljenoj zemlji. Šestoro njih! Ej! Pa ceo jedan razred će biti upisan, ako Bog da, samo od njegovih unuka
Naspram sveće, fenjera, petrolejke lampe, odgajio je Vladeta Stanojlić, iz Lipolista, šestoro dece. Pet kćeri je poudavao, čak je i sina oženio. Na kratko. Mlada se okrenula i vratila tamo odakle je i došla, samo par meseci posle venčanja. Treba je razumeti, isto onako kako ona nije mogla da razume da tu, tako reći na pragu Evrope koja nam se ceri iza tarabe i bez alternative, ona sad da živi, podiže i odgaja decu bez kupatila, tople vode, veš mašine?
Razume Vladeta njene razloge k“™o što ne može da razume državu. Oličenu u banderašima iz distribucije, opštini, mesnoj zajednici, popu. Svi gluvi i slepi. Nigde razmevanja, ni otvorenih vrata.
I to što se jada nekom strancu iz novina, ne jada se on njemu, on samo muku svoju muči naglas. I nema srdžbe u tom glasu, ni gneva, ni opore i preke reči, samo ne može da shvati kako to da se niko ne nađe da uvidi koliko je on bogatstvo podario ovoj poluistrebljenoj zemlji. Šestoro njih! Ej! Pa ceo jedan razred će biti upisan, ako Bog da, samo od njegovih unuka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa