2. jul 2015.2. jul 2015.
ORGANIZOVAN PRIJEM ZA ZLATNU ŠABAČKU KOŠARKAŠICU

KRISTINA-EVROPSKA ŠAMPIONKA

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić organizovao je prošlog četvrtka prijem za Kristinu Topuzović, košarkašicu reprezentacije Srbije koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu
Tokom juna ženska košarkaška reprezentacija Srbije zadivila je Evropu. Prvo zlato u istoriji ženske košarke izabranice selektorke Marine Maljković donele su sa šampiona starog kontinenta, koji su zajednički organizovali Mađarska i Rumunija. Važan šraf u mašini koja je mlela protivnice do osvajanja najsjajnijeg odličja bila je i najmlađa igračica, 20-godišnja Šapčanka Kristina Topuzović. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić i predstavnici Sportskog saveza Šapca su organizovali prijem evropskoj šampionki. Tom prilikom Topuzovićeva je istakla da su ona i njene saigračice do zlata došle zajedništvom i dodala da ju je veoma obradovalo interesovanje javnosti u Srbiji za rezultate ženske košarkaške selekcije.
- Prelep je osećaj igrati sa jedanaest fantanstičnih igračica u timu, pogotovo što smo uspele da osvojimo istorijsku medalju za našu zemlju. Ljudi su nam priredili doček za pamćenje, mahali su nam s prozora i radovali se zajedno sa nama, od najmlađih pa do najstarijih. Osećaj na balkonu je neopisiv i to stvarno treba da se doživi, rekla je Topuzovićeva.
Najmlađa članica ženske košarkaške reprezentacije Srbije prve sportske korake načinila je u OKK „Šabac“, a trenutno nastupa za beogradski „Radivoj Korać“. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić naglasio je da svi Šapčani mogu da budu ponosni na devojku koja je ispisala novu stranicu u istoriji srpskog sporta.
- Osim što smo postigli najveći uspeh u istoriji srpske košarke, ponosni smo pre svega i na to kako Kristina reprezentuje naš grad kao skromna, vredna i radna devojka koja treba da bude primer kako se dolazi do uspeha ne samo svim devojčicama koje treniraju košarku, nego i svim sportistima u gradu Šapcu. Nadamo se da će ponoviti ovakav uspeh i na Olimpijadi u Riju sledeće godine, rekao je Pajić.
Najveća korist u osvojanja titule šampiona Evrope ženske košarkaške reprezentacije Srbije je u tome da sve više devojčica želi da se bavi ovim sportom, naveo je Srđan Đurić, generalni sekretar OKK „Šabac“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa