9. jul 2015.9. jul 2015.
DANAS OSNIVAČKA SKUPŠTINA NOVOG UDRUŽENjA

ŠABAČKI KREATIVCI NA OKUPU


Godinama unazad na Bazaru „Starih i umetničkih zanata“ okuplja se veliki broj šabačkih zanatlija. Ljubitelji ručnih radova, dekupaž tehnike, nakita, ručno rađenih sapuna, grnčarije, tašni i mnogih drugih kako starih zanata tako i novih tehnologija okupili su se prošle srede, 1. juna, u nekadašnjem kafiću „Enigma“, danas „Moon Session Club“, u Ulici Vlade Jovanovića. Rešeni da svoje proizvode što bolje plasiraju i marketinški predstave, ali i da pronađu kutak u kome bi uz druženje razmenjivali svoja iskustva i upoznavali se sa starim, novim načinima izrade, doneli su odluku da formiraju Udruženje.
- Voleli bismo da nam se pridruže svi oni koji se bave bilo kojim kreativnim poslom. Bez obzira na godine i pol svi su dobrodošli u Udruženje čija će osnivačka skupština biti u četvrtak, 9. jula, sa početkom u 20 časova na istom ovom mestu. Mislim da je ovo jedan dobar korak za sve nas koji smo godinama prisutni na Bazaru „Starih i umetničkih zanata“, ali i za sve one koji su željni i radi da pokažu svojih ruku delo - rekla je Danica Bešić, po zanimanju računovođa, a ljubitelj heklanja i ručnih radova.
Preuzevši inicijativu želeli su da pokažu da i Šapčani mogu da podstaknu razvoj kreativne ekonomije u kojoj su Britanci i Australijanci vodeći. Ovo je prilika da se na ovaj način povežu i sa dijasporom i tako prošire svoje kreativno-umetničke veze. Zato ovaj poziv i važi za sve zainteresovane. Svi su dobrodošli, od ljubitelja starih zanata, preko umetnika, muzičara, slikara, pisaca, do veb dizajnera.
U Udruženju u osnivanju kažu da je ovo samo početak. U planu je i galerijsko izložbeni prostor u kome bi se sastajali, razgovarali, družili kako između sebe tako i sa prolaznicima i potencijalnim kupcima.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa