9. jul 2015.9. jul 2015.
U TOKU PRIJAVLjIVANjE ZA 46. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON JARAK ““ ŠABAC

AVGUSTOVSKI SPEKTAKL

Tradicionalno, kao i svake godine prve nedelje u mesecu avgustu, održaće se Međunarodni plivački maraton Jarak ““ Šabac. Po četrdeset šesti put poznati Šabački maraton u dužini od 19 kilometara okupiće plivače iz preko deset zemalja.
- Prema dosadašnjim prijavama i zainteresovanosti najavili su nam dolazak plivači iz Amerike, Brazila, a verovatno će nam, i to po prvi put, doći dve mlade plivačice iz Indije. Po pravilima i propozicijama Plivačkog saveza Srbije prijavni rok zatvara se 25. jula. Ne očekujemo veće prisustvo domaćih plivača zato što ih nema na ovoj dužoj deonici, a i zbog toga što je dan pre u subotu i maraton na Tisi u Bečeju. Istog dana, na Ilindan, kada je naš maraton održava se i maraton u Čačku na Moravi. Oba se boduju. Kalendar maratona se svake godine širi i zgusnut je ““ rekao je Vojislav Mijić, direktor Šabačkog maratona.
Ukupan nagradni fond u iznosu od 3.600 evra biće ravnomerno raspoređen na mušku i žensku konkurenciju i to za prvo mesto 1.000, drugo 500 i treće 300 evra.
- Dodelićemo i novčane nagrade u generalnom plasmanu po vremenima za tri prvoplasirana domaća takmičara u iznosima od 300, 200 i 100 evra - dodao je Mijić.
Ni ove godine neće izostati raznovrstan propratni program. Dan uoči maratona organizovaće se „Bubijada“ i takmičenje za najbolji riblji kotlić. U iščekivanju maratonaca u nedelju će se realizovati kajakaške trke, bič volej, Streličarski kup, Prvenstvo Srbije u rvanju u pesku, Mini maraton od starog mosta pa do gradske plaže i još mnogo drugih atrakcija.
- Plivači će biti tradicionalno predstavljeni građanima u subotu u 20.30 časova na Gradskoj plaži, a imaće i prijem kod gradonačelnika Sremske Mitrovice u subotu u 13 časova. Start maratona je u nedelju, 2. avgusta, u 11 časova u Jarku. Prve plivače očekujemo oko 13.30 na cilju u Šapcu. Ove godine po rangiranosti plivača maratonaca Šabački maraton će biti na visokom mestu u svetu. Ispred njega, po rangu kvaliteta, biće samo Svetsko prvenstvo u Kazanu i dva Svetska kupa „GRAND PRIDž“ i na 10 kilometara.
Prijave za 46. Međunarodni plivački maraton Jarak ““ Šabac slati na imejl adresu: sabackimaratonŽgmail.com ili tel/faks: 015 335 935. Zainteresovani se mogu obavestiti i pozivom na broj telefona 063 74 66 367. Prijava vozača čamaca je u prostorijama Turističke organizacije grada Šapca, a sve potrebne informacije mogu se dobiti i na telefone 015 347 384 i 064 35 777 59.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa