9. jul 2015.9. jul 2015.
NASTAVLjA SE PROJEKAT „DVA NA DINAR“

ASFALT U NAKUČANIMA

U Nakučanima je završeno asfaltiranje dela saobraćajnice koja ovo selo povezuje sa Metlićem. Vrednost radova iznosi milion i 800.000 dinara, a sredstva za ovaj posao obezbeđena su kroz program „Dva na dinar“.
Asfaltiranje dela sabraćajnice koja povezuje pocerska sela Nakučani i Metlić završeno je u utorak. Posle tri dana pripremnih radova, ekipe građevinskog preduzeća „Jugokop“ završile su postavljanje asfalta na do juče zemljanom malskom putu. Nova saobraćajnica će biti od velike koristi meštanima ova dva pocerska mesta, istakao je predsednik Saveta mesne zajednice Nakučani Prodan Panić.
- Ovaj put nam mnogo znači. Sredstva smo obezbedili kroz program „Dva na dinar“. Očekujemo da na isti način budu skupljena sredstva i za preostalu deonicu puta ka Metliću, u ukupnoj dužini od oko 700 metara. Bolje saobraćajnice nam pružaju mogućnost da brže i lakše dođemo do svojih imanja, naveo je Panić.
Kroz program „Dva na dinar“ do sada je asfaltirano više od 200 kilometara puteva na području Šapca, a sa takvom praksom nastaviće se i u budućnosti, rekao je direktor Direkcije za puteve Miodrag Filipović, koji je dodao da se i ostatak novoasfaltiranog putnog pravca može urediti na ovaj način.
- Dužina asfaltiranog puta iznosi 400 metara, dok je vrednost radova milion i 800.000 dinara. Trećinu sredstava za ovaj posao prikupili su meštani Nakučana, a dve trećine novca obezbedio je grad, rekao je Filipović.
Uređenje saobraćajnica samo je jedna od aktivnosti kojima se stvaraju bolji uslovi za život na selu, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je tom prilikom pozvao meštane Nakučana, ali i ostalih šabačkih sela, da izmiruju obaveze po osnovu poreza na imovinu, jer će sva sredstva prikupljena na ovaj način biti na raspolaganju žiteljima naselja gde su skupljena.
- Primer asfaltiranja puta u Nakučanima potvrđuje da kada se građani udruže mnogo se lakše ostvare ciljevi koje oni žele. Mi smo kao grad uvek tu da pomognemo u ovakvim inicijativama. Meštani šabačkih sela mnogo toga mogu da urade zahvaljujući i tome pto smo, kao prva lokalna samouprava u Srbiji, doneli odluku da sredstva koja žitelji nekog sela prikupe na osnovu poreza na imovinu ostaju u tom mestu. Stanovnici Nakučana, ali i svih ostalih šabačkih sela, treba sami da odluče u vezi sa tim šta će se od tog novca uraditi, odnosno gde treba uložiti sredstva. Mi smo tu da poštujemo njihove želje i predloge, naveo je Zelenović.
Predstavnici grada naveli su da će sa ulaganjem u seoske mesne zajednice nastaviti i u narednom periodu, i pozvali predstavnike saveta mesnih zajednica da im u tom procesu pomognu, kako bi se stvorili što bolji uslovi za život na selu.

M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa