9. jul 2015.9. jul 2015.

Savet za migracije počeo izradu plana za slučaj većeg priliva migranata

Tema sednice članova Saveta za migracije grada Šapca, održane u Gradskoj upravi, bila je kretanje migranata prema i na teritoriji grada Šapca. Razgovaralo se i o situaciji izbeglih i raseljenih lica. Kako je zaključeno, Šabac za sada nije na ruti migranata.
Prihvatilište za migrante opredeljeno za teritoriju Mačvanskog upravnog okruga nalazi se u Banji Koviljači, a svi migranti koji se zadese na prostoru Mačvanskog okruga upućuju se u druge prihvatne centre u Srbiji. Reč je uglavnom o migrantima sa ratom zahvaćenih područja Sirije i Somalije.
Prema rečima člana Gradskog veća Salka Karadarevića, predsednika Saveta za migracije grada Šapca, u bliskoj budućnosti ne očekuje se priliv migranata. Kako je Karadarević istakao, gradske službe su spremne za sve eventualne situacije, a danas je počela izrada plana u slučaju većeg priliva migranata.
Savet za migracije čine predstavnici Gradske uprave grada Šapca, Policijske uprave Šabac, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje, nevladinog sektora, kao i predstavnici izbeglih i raseljenih i poverenik za izbegla i raseljena lica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa