9. jul 2015.9. jul 2015.
POTPISAN UGOVOR O REVITALIZACIJI POLjSKIH PUTEVA

UREĐENjE PUTEVA U POCERINI

Predstavnici grada Šapca potpisali su prošle srede u Beogradu Ugovor za revitalizaciju poljskih puteva sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Vrednost projekta iznosi 9 miliona dinara, od čega 60 odsto finansira država, a 40 odsto lokalna samouprava.
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i predstavnici 63 grada i opština potpisali su u sredu Ugovore o uređenju atarskih puteva na teritoriji Republike Srbije. Ispred grada Šapca ugovor je potpisao gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je naglasio da će najveću korist od ovog projekta imati meštani sela čiji će poljski putevi biti revitalizovani.
- Ugovor je vredan devet miliona dinara, od čega je Vlada Srbije obezbedila 5.5 miliona dinara a grad Šabac preostalih 3.5 miliona dinara. Potpisivanju Ugovora prethodilo je učešće Direkcije za puteve grada Šapca na konkursu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Sledeći korak je raspisivanje tendera i izbor izvođača radova. Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području. Takođe, biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ugovora koji se danas potpisuje direktnu korist imaće poljoprivrednici jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta, rekao je Zelenović.
Na području grada Šapca urediće se dva puta u Pocerini, u dužini od pet kilometara.
- Nije prvi put da učestvujemo u ovakvim projektima. I pre četiri godine smo dobili određena sredstva za revitalizaciju atarskih puteva na teritoriji Šapca. Sada smo ponovo učestvovali na konkursu Ministarstva poljoprivrede, pripremili smo svu dokumentaciju i potpisali ugovor. Na bazi tog ugovora, zajedničkim sredstvima republike i grada, biće izgrađeno i uređeno pet kilometara atarskih puteva u Volujcu i Metliću. Dužina puta koji će se revitalizovati u Volujcu iznosi dva, a u Metliću tri kilometra, naveo je Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve.
Ukupna sredstva koje je Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine odobrilo gradovima i opštinama za ove namene iznose 715 miliona dinara, a zahvaljujući tome biće revitalizovano 775 kilometara atarskih puteva. Na ovaj način nastavlja se prošlogodišnji projekat, kada je na isti način uređeno više od 515 kilometara poljskih puteva.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa