9. jul 2015.9. jul 2015.
Pripreme Šabačkih učenika za Srpsku fizičku olimpijadu

NAŠA NAJBOLjA DECA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je proššlog petka učenike u OŠ „Nikolaj Velimirović“ koji vredno vežbaju fiziku i pripremaju se za Srpsku fizičku olimpijadu. Đake za najveće takmičenje fizičara osnovnih škola u Srbiji priprema profesor Goran Stanojević iz škole fizike „Foton“ iz Šapca. Grad Šabac u saradnji sa školom „Foton“ organizuje pripreme učenika za Srpsku fizičku olimpijadu i izborno takmičenje. Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi, u septembru, biće izabrana ekipa koja će predstavljati Srbiju na Internacionalnoj naučnoj olimijadi u Južnoj Koreji.
Na prestižno takmičenje plasirali su se: sedmak Dušan Mišković i osmaci: Aleksandar Stanojčić, Marija Đorđević, Mihailo Radojeviić, Veselin Isailović i Nemanja Savestki, svi učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“ iz Šapca. Kako kažu ovi vredni đaci, iako je raspust u punom jeku i dalje su motivisani da uče i dolaze na časove.
Prema rečima profesora, na državnom takmičenju iz fizike za osnovne škole, čak šest učenika iz Šapca plasiralo se na Srpsku fizičku olimpijadu.
- Ovo su osnovci koji trenutno rade zadatke iz fizike za srednju školu. Nadamo se da će nakon Srpske fizičke olimpijade nekoliko njih braniti boje Srbije na Internacionalnoj naučnoj olimpijadi. Imali smo pozive od učenika iz nekoliko gradova Srbije, zaintersovanih da dođu u Šabac i spremaju se i uče sa nama. Primer za to je učenica iz Bora, koja će sa nama biti tokom jula, rekao je Stanojević.
Grad Šabac je jedan od retkih koji poslednjih godina ima četiri ili više predstavnika na Srpskoj fizičkoj oilimpijadi. Zahvaljujući pomoći Grada, prošle godine su dve učenice iz Šapca oputovale na naučnu olimpijadu u Argentinu. Kako je istakao gradonačenik, Grad će uvek pomagati uspešnoj i vrednoj deci.
- Ovo su naša najbolja deca i ulaganje u njihovo obrazovanje je najisplativije. To je investicija u budućnost, a radujem se što će tokom leta mnogo dece dodatna znanja steći i na Matematičkom kampu. Grad će nastaviti da pomaže uspešnim đacima, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa