3. jun 2010.3. jun 2010.
DOMAĆA PRIVREDA SPORO KRČI PUT NA SVETSKO TRŽIŠTE

BEZ IZVOZA NEMA OPORAVKA

Privreda Mačvanskog i Kolubarskog okruga u prvom kvartalu ove godine povećala je izvoz za 9,3 odsto. Uvoz je porastao 3,6 procenata. Od 14 opština dva okruga samo četiri imaju deficit u spoljno ““ trgovinskoj razmeni: Šabac, Bogatić, Vladimirci i Koceljeva
Blag oporavak primetan je ove godine u privredi Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Potvrđuju to statistički podaci o proizvodnji i spoljno ““ trgovinskoj razmeni. Istina, stope rasta su skromne i trebalo bi ih uzeti sa rezervom, pogotovo što se porede sa prošlom godinom u kojoj su zabeleženi loši rezultati, što zbog unutrašnjih ekonomskih problema, ali i globalne krize.
Srpska privreda u prva tri meseca imala je izvoz neznatno veći od dve milijarde dolara, što je za 21,5 odsto više nego u istom periodu minule godine. Uvoz je iznosio 3,7 milijardi dolara i porastao je samo 0,9 odsto. Srbija ima minus od 1,7 milijardi dolara u razmeni sa svetom. Nije za utehu podatak da je deficit smanjen za 15,7 odsto, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da je srpska privreda visoko uvozno zavisna.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa