9. jul 2015.9. jul 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: JKP “IZVOR“

SVAKA KAP ZLATA VREDNA

Tokom vrelog talasa koji je zahvatio i žitelje opštine Vladimirci koji opet kubure sa vodom usled razuđene mreže došlo je do višednevnih nestašica u brojnim selima koje je opet pojasnio pomoćnik predsednika opštine Rade Kovačević.
- Kada je teško treba stati pred ljude i pojasniti. Uz bunar koji je urađen nedavno trebali smo rešiti vodosnabdevanje na duži rok a dobili ovaj problem. Nekorektni izvođač i oni koji su ga angažovali doveli su do toga da se bunar broj šest uruši i smanji količine vode drastično. Čekamo ekspertizu svega što se desilo a potom biće i drastičnih reakcija.
Obići ćemo teren i proveriti kako se voda troši ali i apelovati na žitelje da štede jer u muci se moramo pomagati ali i stojički reći istinu i podneti sankcije, u svom stilu zaključio je Kovačević.
Diplomirani tehnolog u JKP “Izvor“ Ivan Vuković dodaje da pojasni.
- Mi ćemo u prvom trenutku pripremiti i pustiti u rad manji bunar koji je u rezervi da pomogne a biće i restrikcija jer teško stanje se mora podeliti. O bunaru koji se urušio priča je suvišna. Ekspertiza će reći svoje dotle voda je posle više dana stigla svima koliko može a konačno rešenje je nova bušotina tu nema spora, razjasnio je Vuković.
Voda teče kako kome jer potrebe su u vrevi nemerljive. A do boljeg mora se deliti ono što se ima, poruka je iz opštine Vladimirci.
Od početnog nezadovoljstva pa i oštrih reči došlo je smirenje a voda u stočarskom kraja došla u sudove namenjene velikom stočnom fondu što je kako rekoše seljani svima na prvom mestu. Raduje i razumevanje ali i obećane kontrole jer ima svakojakih pojava negazdovanja za sada anonimno, kažu seljani.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa