9. jul 2015.9. jul 2015.
KONFERENCIJA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE ŠABAC

VRATA SVIMA OTVORENA

Prošlog petka, privremeni predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, dr Mirko Kerkez, održao je konferenciju za medije. Tom prilikom je istakao da donedavni predsednika GO Zoran Bortić nije smenjen zbog intervenije bilo koga iz neke druge stranke, nego zbog rezultata. Istovremeno je Bortića, kao i ostale odbornike koji su osnovali Grupu građana „Zoran Bortić ““ šabački socijalisti“, pozvao da se vrate u partiju.
-Ova partija ima svoje organe koji odlučuju koga će da smene. Ne treba mešati ljude iz drugih stranaka. Što se tiče Zorana Bortića, o njemu kao čoveku, lično mogu da kažem sve najlepše. Pozivam i njega i ostale odbornike da se vrate, jer im je ovde mesto. Nisam ovde postavljen da bih rušio vlast u Šapcu. Samo želim da nas ima što više, da se okupimo oko ideje socijalističke partije, koja je u celom svetu poštovana kao svetla ljudska tradicija. Hoću snažnu i jaku partiju i želim da pomognem ovom gradu, rekao je Kerkez.
Kao cilj je istakao da SPS dobije 30 odsto podrške na nerednim izborima. Da bi to postigli, svestan je da se moraju obratiti građanima i preći sa reči na dela. Zbog toga je više puta napomenuo da su vrata otvorena svim građanima i članovima, kako sadašnjim, tako i bivšim.
Nakon što je odborničku grupu SPS u Skupštini grada napustilo šest odbornika, sada ih predstavlja samo Vladimir Trifunović. Od prošle sednice on sedi na levoj strani skupštinkse sale, sa opozicijom. Najavio je da će njegovo glasanje zavisiti isključivo od toga da li smatra da je neka odluka dobra ili ne.
-Nakon smene Zorana Bortića imali smo sastanak odborničke grupe, na kom je on predložio da na pustimo stranku i formiramo grupu građana. Rekao sam da imam mandat SPS, a ne grupe građana i ostao sam u ovoj partiji. SPS je institucija, istakao je Vladimir Trifunović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa