9. jul 2015.9. jul 2015.
FUDBAL: PRVAK OPŠTINSKE LIGE POCERINA

POČASTI RANKOVCU IZ NAKUČANA

Ubedljiv je bio prvak OL Pocerina “Rankovac“ iz Nakučana. U 16 odigranih utakmica dobio je 14, jednu igrao nerešeno i pretrpeo samo jedan poraz, uz 68 datih i sedam primljenih golova. Drugoplasirana je bila “Pocerina“ iz Jevremovca sa sedam bodova manje. “Rankovac“ neguje fudbal od perioda posle Drugog svetskog rata i to prvo na platou ispred crkve loptom dobijenom od Jovana Sekendeka studenta medicine koji je poginuo u partizanima. Inicijator osnivanja kluba je bio Jovanov brat Bogdan koji je imao jedini kopačke ostale iza pokojnog brata.
Uz Bogdana Sekendeka iz tog vremena a istorijat kluba beleži dobri igrači su bili Ignjat Alimpić Giga, Biba Šešić Šuster, Stepan Đuričić, Mile Vujić, Miroslav, Dragan i Žića Šešić, Milan Zorčin, Dragoslav Koda, Janko Ibra, Draga Alimpić i Jezda Alimpić te brojni drugi znalci “bubamare“.
Ispod crkve pravljena je cigla za seoski dom i tu je ostao prostor za igralište.
Na poslednjoj odigranoj utakmici u Nakučanima 15. juna protiv FK “Sinoševića“ veliki pehar dar OFS Šabac dobio je kapiten “Rankovca“ Dejan Alimpić od gospođe Nataše Radovanović.
Po tradiciji igrao se i Memorijalni turnir Dragan Alimpić Šule koji je preminuo u 52. godini a nastupili su timovi “Šipurske livade“, “Vojvoda Stepa“ iz Draginja i uz domaćina “Dušan Silni“ iz Šabačke Kamenice. “Dušan Silni“ je osvojio prvo mesto savladavši “Rankovac“ rezultatom 3:1.
Klub “Rankovac“ do prvenstva mora urediti teren za viši rang uz pomoć meštana a očekuje se pomoć i iz grada uz podsećanje da klub nosi ime generala Ranka Alimpića koji je rodom iz ovog sela čije ime nosi i česma uz igralište ispod crkve a koji je podigla supruga generala Mileva početkom dvadesetog veka.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa