16. jul 2015.16. jul 2015.
SUTRA POSLEDNjI ROK ZA PRIJAVU NA 46. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON JARAK ““ ŠABAC

ODAZVALO SE OSAM ZEMALjA

Za 46. Međunarodni plivački maraton Jarak ““ Šabac, koji će se održati u nedelju 2. avgusta, do sada se prijavilo petnaest takmičara iz osam zemalja i to: Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Češke, Italije, Brazila, Španije i Amerike.
- Do kraja prijavnog roka očekujemo učešće takmičara iz još dve zemlje. Što se tiče domaćih maratonaca biće teško da nekog privolimo. Aktuelna su dva mlada plivača, Farkaš Tamaš i Bence Balzam iz Bečeja. Oni su prvenstveno bazenski plivači i učestvuju u SRB OPEN KUPU a to su kratki maratoni do deset kilometara. Šabaki maraton, kao što se zna, dužine je devetnaest kilometara. Dan pre našeg maratona organizuje se i plivački maraton u Bečeju na Tisi u dužini od pet kilometara, a istog dana kad i kod nas, u Čačku na Moravi plivaće se u dužini od dva i po kilometara. Oba ova kratka maratona se boduju dako da ova dva mlada maratonca žele, kao i njihovi treneri i roditelji, da preskoče Šabački maraton koji se ne boduje ““ kaže Vojislav Mijić, direktor Šabačkog maratona.
Kada je u pitanju ženska konkurencija u Srbiji situacija je još teža.
- Nažalost ovo je naša stvarnost. Ako ovih dana uspemo nekog da pronađemo od domaćih takmičara to će za Organizacioni odbor biti veliki uspeh.
U istom danu organizovaće se i Mini maraton dužine 1.200 metara od starog železničkog mosta do gradske plaže „Stari grad“.
- Plivači treba da dođu u deset časova na gradsku plažu radi prijave i obavljanja ostalih formalnosti. Nakon prijavljivannja, u 11 časova, autobus će ih odvesti na start iznad Kočinog kanala. Start maratona je u 11.30 časova. Organizacioni odbor će naknadno odrediti kategorije prema uzrastu. Takođe, za sve one koji će očekivati pobednike velikog maratona, biće organizovan raznovrstan kulturno-sportsko-zabavni program ““ ističe Mijić.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa