16. jul 2015.16. jul 2015.
ŠABAČKA “PROTEINKA“ DOBILA NOVE VLASNIKE

POVEĆATI OBIM PROIZVODNjE

“Proteinku“ je, od preduzeća “Kartonval“, kupila kompanija “Rojal de Hoj“ iz Holandije. Vrednost investicije holandskih privrednika iznosi šest miliona evra, a novo rukovodstvo, u skladu sa poslovnom strategijom, u narednom periodu planira povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika
Kompanija “Rojal de Hoj“, novi je vlasnik šabačke “Proteinke“. Holandska firma osnovana je 1911. godine, a danas zapošljava više od 3.000 radnika u 50 država. Ovo preduzeće predstavlja globalnog lidera u proizvodnji stočne hrane, a i sa “Proteinkom“ imaju ozbiljne planove.
- Prisutni smo u Evropi, Južnoj Americi i Africi. Za fabriku u Šapcu planiramo brzo investiranje u postojeće kapacitete. Cilj nam je da povećamo proizvodnju, što znači povećanje kapaciteta u fabrici, a ne isključujemo mogućnost kupovine sličnih preduzeća na drugim lokacijama u Srbiji, rekao je Kun de Hoj, suvlasnik kompanije.
Holandski privrednici preuzeli su “Proteinku“ za šest miliona evra, a u narednih godinu dana planiraju značajno povećanje proizvodnje i broja radnika.
- Planiramo proširenje proizvodnje u značajnom obimu. Cilj nam je da u početku sačuvamo sva radna mesta, a da onda i povećamo broj zaposlenih. Ulazak ovako ozbiljnog investitora garantuje i njegov duži ostanak na tržištu i nastavak ulaganja u ovu oblast. Početno investiranje od šest miliona evra je samo prvi korak, jer planiramo da nastavimo sa ulaganjem, naveo je novi direktor „Protenike“ Nebojša Čipčija.
Nastavak uspešnog poslovanja “Proteinke“ važan je i za grad Šabac, koji će se truditi da pomaže uspešnim privrednim subjektima, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je prisustvovao prošlonedeljnom sastanku.
- Ovo je veoma važan događaj, ne samo za radnike „Proteinke“, već i za čitav kraj. Mi se trudimo da Šabac predstavimo kao idelno mesto za razvoj poljoprivrede. Naša želja je da unapredimo komunikaciju između proizvođača i farmera, a mi smo tu da im pomognemo na svaki način. Veoma je dobro za grad da je holandska kompanija, drugi najveći svetski proizvođač stočne hrane, odlučila da investira u Šabac. Nadam se da će se ohrabrujuće reči o povećanju proizvodnje i boljem položaju poljoprivrednih proizvođača realizovati u budućnosti, istakao je Zelenović.
Šabačka “Proteinka“ posluje od 1965. godine. Firma trenutno zapošljava 90-tak radnika, a kapaciteti fabrike iznosi 25 tona stočne hrane na sat. Sarađuje sa više od 20 distributera stočne hrane i nalazi se među deset najvećih srpskih firmi u ovoj oblasti.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa