16. jul 2015.16. jul 2015.
PARTNERI NA PROJEKTU REKONSTRUKCIJE BAZENA ZADOVOLjNI URAĐENIM

SVE POHVALE ZA BAZEN

Predtsavnici Stalne konferencije gradova i opština, Banke „Inteza“ i Vaterpolo saveza Srbije prošlog četvrtka posetili Šabac
Uz podršku i stručnu pomoć ljudi koji su prošle nedelje posetili Šabac, pre sedam meseci naš grad je postao prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdavanjem municipalnih obveznica, koje su mogle da kupe i pravna i fizička lica, finansirala rekonstrukciju značajnog sportskog objekta u zemlji. Od samog početka projekta, stručnu pomoć obezbeđivala je Stalna konferencija gradova i opština.
- Grad Šabac je na najbolji mogući način iskoristio ono što mu je bilo ponuđeno. Sredstva su upotrebljena na pravi način, mnogi gradovi su krenuli ovim putem i raspituju se kako bi i oni mogli da izdaju obveznice. Ovo je odličan način da se prikupe sredstva koja su lokalnim samoupravama potrebna za realizaciju kapitalnih investicija. Šabački bazen je primer odlično realizovanog projekta koji je za krajnji cilj imao dobijanje jednog veoma funkcionalnog i odlično organizovanog sportskog objekta, naveo je Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.
Izvršni derektor Vaterpolo saveza Srbije Zoran Avramović naglasio je da je veoma zadovolja time što je grad dogovorio upravljanje bazenom sa Vaterpolo klubom „Šabac“.
- Sport treba da pripada sportistima. Pokazalo se u praksi da najbolje funkcionišu bazeni kojima upravljaju vaterpolo i plivački klubovi. Takvi primeri postoje u Beogradu i Novom Sadu, a sada ih i Šabac sledi. Najviše me raduje zadovoljstvo dece koja su ovde prisutna, a kao sugestiju bih predstavnicima grada predložio da, zbog ogromnog interesovanja, razmisle i o izrgadnji otvorenog bazena, naveo je Avramović.
Deo sredstava koja su prikupljena emisijom obveznica, a koje nisu utrošene za rekonstrukciju i dogradnju zatvorenog bazena, biće iskorišćen za druge važne projekte.
- Raduje me što su svi zadovoljni konačnim izgledom bazena. Šabac je prvi grad u Srbiji koji je javnom emisijom municiplanih obveznica izgradio jedan ovako važan infrastrukturni objekat, na koji su ponosi svi Šapčani. Sredstva koja su preostala od emisije obveznica biće iskorišćena za rekonstrukciju gradskog trga i zamenu sijalica javne rasvete, postavljanjem ekonomičnijih, odnosno energetski efikasnijih sijalica.
U ponedeljak, 20. jula, na šabačkom bazenu počela je obuka za neplivače koji su ove godine završili prvi razred osnovnih škola. Zbog velikog interesovanja roditelja, u planu je da u narednih nekoliko meseci bude organizovana obuka i za učenike viših razreda.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa