Info

16. jul 2015.16. jul 2015.
VATERPOLO KLUB “ŠABAC“

OTVORENO PISMO

Poštovani sugrađani,
Povodom brojnih neistina i besmislica koje se iznose u poslednje vreme na račun Vaterpolo kluba “Šabac“ i Gradskog bazena u Šapcu koji je Vaterpolo klub dobio na upravljanje, a koje su kulminirale na gradskoj skupštini, želimo da vas obavestimo o sledećem.
- Sve dezinformacije koje se šire u vezi kvaliteta vode u bazenu, kao i priče o navodnom pražnjenju malog bazena su krajnje neistinite i zlonamerne. Cilj tih priča je unošenje nemira i sumnjičavosti među građane. Voda u bazenima je bakteriološki ispravna, i kada se uporedi sa ostalim bazenima po Srbiji, spada među najkvalitetnije. Mali bazen nije pražnjen niti je postojao razlog za to. Vaterpolo klub je angažovao najeminentnije stučnjake u ovoj oblasti u Republici Srbiji. Takođe sarađuje i koristi iskustva drugih bazena širom zemlje. Važno je znati da Gradski bazen ima najsavremeni sistem za dezinfekciju, prečišćavanje i održavanje svih parametara za ispravnost bazenske vode.
Vaterpolo klub “Šabac“ se, isključivo zahvaljujući svojoj stručnosti, istrajnosti i kvalitetnim kadrovskim kapacitetom, izborio da postane upravljač zatvorenog bazena. Klub ima angažovanih 11 spasilaca koji su međunarodno sertifikovani, a sa najmlađima u klubu radi 12 trenera-instruktora plivanja koji su većinom profesori fizičkog vaspitanja i koji imaju staž u Vaterpolo klubu do 25 godina. Među trenerima su momci koji su u klubu prošli sve mlađe selekcije, a danas su profesori sporta i fizičkog vaspitanja, a neki od njih su na postdiplomskim studijama. U klubu takođe imamo magistre plivanja, diplomirane menadžere, a sticajem okolnosti i osobe tehničke struke koje se bave hidrotehničkim i mašinskim postrojenjima. Pri tom, svi ovi ljudi su veći ili veliki deo svog života proveli na bazenima širom Srbije i Evrope.
Vaterpolo klub “Šabac“ je svojim iskustvom i znanjem, stečenim na bazenima širom Srbije i Evrope, pomogao projektanskoj kući „SET“ za vreme izrade idejnih rešenja za bazen. Posledica saradnje je izgrađen bazen kojim grad može da se ponosi. Prema mišljenju mnogih sportskih radnika i stručnjaka u oblasti vaterpola i plivanja, novoizgrađeni bazen u našem gradu je među najlepšim i najfunkcionalnijim u Srbiji. Pri tom, to je ubedljivo najjeftiniji bazen koji je u poslednjih 6 godina izgrađen u Srbiji. Takođe, vaterpolo klub se nekoliko godina unazad bavi analizom menadžmenta zatvorenih bazena u Srbiji, zemljama u okruženju i zemljama Evropske unije. Nakon detaljnih analiza, sublimacije višegodišnjeg iskustva i sistematičnog praćenja, prepoznali smo savremene načine rukovođenja ovakvih objekata čiji su ciljevi zadovoljavanje potreba svih korisnika i maksimalno iskorišćenje resursa objekta i ekonomizacija troškova.
Napominjemo da bazenom u Novom Sadu upravlja VK „Vojvodina“, bazenom Banjica u Beogradu upravlja VK „Partizan“, bazenom u Herceg Novom upravlja VK „Jadran“. Ovo su jedini bazeni u Srbiji koji nisu imali probleme sa radom i najbolji su primeri iskorišćenosti takve vrste sportskih objekata u Srbiji. Ujedno, pomenuti klubovi spadaju među najbolje klubove u Evropi.
Ono što nas boli i vređa su neistine iznete na račun Vaterpolo kluba. Smatramo da kao klub to nismo zaslužili. Uspeli smo da “preživimo“ 10 godina bez bazena, putujući i igrajući širom Srbije. Takođe smo uspeli da se bez bazena u svom gradu plasiramo u I-A ligu, odnosno da se vratimo tamo gde smo se nalazili dok smo trenirali i igrali u Šapcu. Predhodnih 10 godina, svi igrači i treneri koji su igrali za seniorsku ekipu trenirali su i igrali volonterski, čak su pojedinci i finansirali klub. Jasno je svakom da ovo može da se postigne samo entuzijazmom, fanatizmom i drugarstvom. Jedini smo klub u Šapcu koji se takmiči u I ligi i koji 70 odsto troškova sam sebi obezbeđuje. Nažalost, dok sportski stručnjaci iz različitih sportova predlažu da se fenomen Vaterpolo kluba “Šabac“ izučava na fakultetu za sport, u isto vreme klub doživljava uvrede pojedinaca u svom gradu.
Iz gore navedenih činjenica jasno je da Vaterpolo klub “Šabac“ nema šta da krije od očiju javnosti i zbog toga pozivamo sve zainteresovane sugrađane, kao i pojedince koji su sebi dali za pravo da kritikuju Vaterpolo klub i proglasili ga nekompetentnom organizacijom, nesposobnom za upravljenje bazenom, da nas posete na Gradskom bazenu, adresa Hajduk Veljkova bb. Mi ćemo im tom prilikom dati sve informacije o menadžmentu objekta, organizaciji, tehničkom održavanju, kontroli i bezbednosti objekta, ljudskim resursima neophodnim za normalno funkcionisnje objekta, organizacijom kluba i sportsko-rekreativnim aktivnostima, kao i sistemima za dezinfekciju, prečišćavanje i drugim specifičnostima bazena.
Nakon toga očekujemo javno izvinjenje osoba koje su iznosile neistine i besmislice na račun Vaterpolo kluba. Takođe, ukoliko imate bolje rešenje za upravljenje objektom ili smatrate da je neka druga organizacija kompetentnija, molimo vas da iznesete plan i program funkcionisanja zatvorenog bazena, sa potrebnim ljudskim resursima i nadoknadom za iste. Ukoliko se ispostavi da imate ekonomičniji plan, koji je u skladu sa zakonskom regulativom, mi ćemo svu razliku u potrebnim sredstvima koja potražujemo od grada za upravljanje uplatiti u humanitarne svrhe.
Ostali deo neistina iznetih na račun Vaterpolo kluba “Šabac“ nam je ispod časti da komentarišemo.
20.07.2015.
S poštovanjem Vaterpolo klub „Šab

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa