16. jul 2015.16. jul 2015.
MINISTARKA SNEŽANA BOGOSAVLjEVIć BOŠKOVIĆ

U POSETI KRUPNjU

ZavrŠeni svi radovi u predviĐenom roku
Svi predviđeni hitni sanacioni radovi u tri opštine Krupanj, Osečina i Valjevo završeni su uspešno i kvalitetno u dogovorenom roku. Ukupna vrednost izvršenih radova je 212 miliona dinara, izjavila je prošle srede ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković prilikom obilaska sanacionih radova vodnih objekata za uređenje vodotoka, vodnih objekata za zaštitu od poplava, erozije i bujica i vodnih objekata za navodnjavanje.
Ministar Bogosavljević Bošković je podsetila da su nakon povlačenja majskih poplava pripremljeni projekti sanacije za 55 najugroženijih lokacija, za koje je iz budžeta Vlade Republike Srbije izdvojeno milijardu i šesto hiljada dinara, od kojih je utrošeno ukupno milijardu i četiristoosamdeset hiljada dinara.
„Tokom poplava u maju 2014. godine na teritorijama opština Krupanj, Osečina i grada Valjeva zabeležene su vanredno velike štete od poplava, kako urbani delovi gradova, tako i objekti putne privrede, komunalne, telekomunikacione infrastruktute, poljoprivredna dobra i naselja. U poplavnom talasu izgrađeni zaštitni sistemi su bili na ozbiljnom testu izdržljivosti, ali su pretrpeli oštećenja u tolikoj meri da više nisu bila u funkciji“, rekla je ovom prilikom Bogosavljević Bošković i dodala da je potrebno da saradnjom sa lokalnom samoupravom sve sisteme odbrane u narednom periodu učinimo boljim i efikasnijim.
(Zvanična internet prezentacija

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa