10. jun 2010.10. jun 2010.
OČISTIMO SRBIJU U ŠABAČKOM KRAJU

NAJBOLjA SLIKA O NAMA

U velikoj akciji spremanja grada organizovanoj prošle subote povodom Svetskog dana životne sredine učestvovalo je oko 500 volontera. US Steel Šabac je ovom prilikom donirao 20 klupa, 40 korpi za đubre i 300 sadnica za uređenje parka na Letnjikovcu, u Maloj Vranjskoj uklonjena je divlja deponija, dok je u Nakučanima pored lokalnog smetlišta čišćeno i korito reke Dobrave
Uređenje šetačke staze, postavljanje 20 klupa, 40 korpica za đubre i sadnju 300 sadnica u letnjikovačkom parku organizovao je US Steel Šabac. Prema rečima Vladana Mihailovića, izvršnog direktora za proizvodnju US Steel Srbija, oko 50 radnika ove fabrike u Šapcu dalo je svoj doprinos očuvanju životnog prostora.
- US Steel, kao društveno odgovorna kompanija već tradicionalno podržava akcije usmerene ka opštem dobru, napomenuo je Mihailović.
Očišćeno je i divlje smetlište u Maloj Vranjskoj. Meštani su izrazili veliku zahvalnost volonterima iz Šapca za pomoć u uklanjanju deponije, jer kako kažu, sami ne mogu da reše ovaj problem.
- Red je da počistimo đubre u svom selu ali to je previše za nas. Ovuda prolazi lokalni put i „zgodna je prilika“ da veliki broj prolaznika ostavi svoje smeće. Čak i meštani susednog sela, Pocerskog Pričinovića, bacaju otpad na ovo mesto. Akcije u kojima učestvuje veliki broj ljudi su rešenje problema za nas, smatraju meštani, dok u Savetu mesne zajednice ističu nameru da od obližnje šume naprave park i postave upozorenja nesavesnim meštanima i prolaznicima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa