16. jul 2015.16. jul 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI:OGROMNI PROBLEMI SA VODOSNABDEVANjEM

VANREDNO DO DALjNjEG

Krizni štav opštine Vladimirci posle učestalih havarija i ugroženih 29 sela i same varošice proglasili su vanrednu situaciju. Zanimljivo je, da je samo u jednom danu, na tri mesta pukao glavni vod JKP Izvor a da je ovih dana eksplodirala i jedna cev.
- Dogorelo je do nokata. Ovo se mora rešiti i to za sledeće leto tokom godine jer građani su na prvom mestu. Onako je samo odlagano a sve je katastrofalno i kada je u pitanju glavni vod i sama mreža ogorčeno govori pomoćnik predsednika opštine Vladimirci Rade Kovačević i dodaje, vidite u kakvim nam uslovima rade radnici. Imamo 20 mobilnih ekipa koje rade 24 časa, tako da koliko možemo popravljamo ali problemi niču u seriji. Građane to ne treba da interesuje već one koji nisu na vreme delali da se izbegne havarija. Pomoć je obećala i republika a to puno znači, kaže Kovačević.
Vode pitke će ipak biti i to putem šest cisterni od kojih su pola mobilne i ići će od sela do sela tvrdi Kovačević,
- Mi moramo da se potrudimo da građani ne trpe. U svakom trenutku iz lokalne samouprave će znati i putem javnih glasila gde se cisterne nalaze da bi došli do vode koja život znači. U svakom slučaju molimo za strpljenje sve ćemo rešiti ali nažalost ova stihija otežava rad, zaljučuje Kovačević sa radnicima na terenu.
Kako se ne zna šta sledi vanredna situacija će potrajati do daljnjeg.
Diplomirani tehnolog Ivan Vuković pojašnjava sa tokom sezone i po 30 havarija ima glavni vod a ostalo se ne da ni pobrojati. Popraviti se mora jer strpljenje građana je pri kraju a žeđ čini svoje poručuju građani na koje se apeluje da istrpe jer biće bolje u narednoj godini bez obzira na vreme. Bilo kako bilo u Vladimircima na snazi vanredna situacija.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa