16. jul 2015.16. jul 2015.
SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA KOCELjEVA

NOVI CENOVNIK “PROGRESA“

Na prošlonedeljnoj sednici članovi opštinskog veća su bez prethodne diskusije doneli zaključak o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju novih cena komunalnih usluga u JKP “Progres“
U buduće će građani Koceljeve metar kubni vode za piće plaćati 42,10 dinara bez PDVšto je u odnosu na dosadašnji cenovnik skuplje za dva dinara, dok će se pravna lica i preduzetnici pijaćom vodom snabdevati po istim cenama kao do sada.
Upotreba kanalizacije je za fizička lica skuplja za oko 1,5 dinara po kubiku utrošene vode, dok će pravna lica i preduzetnici za ovu uslugu od sada izdvajati oko tri dinara više. Stanovnici Koceljeve će sakupljanje, odvoženje, tretman i odlaganje komunalnog otpada koji se obračunava po metru kvadratnom stambenog prostora plaćati neznatno više. Nešto više cene primenjivaće se i u oblasti upravljanja grobljem i pogrebnih usluga.
Nakon kraće diskusije predlog Zaključka o davanju saglasnosti na akt Nadzornog odbora komunalnog preduzeća o raspoređivanju dobiti po finansijskom izveštaju za prošlu godinu povučen je sa dnevnog reda. Naime, ovaj dokument je predviđao da dobit od gotovo 450 hiljada dinara ostane neraspoređena, što u praksi znači da bi ovaj novac bio na računu “Progresa“.
- Prilikom konsultacija sa predsednikom SO dogovoreno je da taj iznos bude vraćen na račun osnivača što zakon dozvoljava - rekao je načelnik odeljenja za urbanizam, komunalne, stambene i imovinsko-pravne poslove Zlatko Popović što je potvrdio i predsednik Nadzornog odbora preduzeća Radovan Ranisavljević.
Međutim kako direktor JKP “Progres“ Dragan Pantelić nije imao takvu informaciju ova tačka je na predlog predsednika veća Dušana Ilinčića skinuta sa dnevnog reda.
Veće je na 26. sednici donelo zaključke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi kao i o izmeni i dopuni Poslovnika o radu opštinskog veća.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa