16. jul 2015.16. jul 2015.
PORODIČNI BIZNIS MILOŠEVIĆA

PERECA PERJANICA ŠAPCA

Kada su 2003 godine ostali bez posla, bračni par Vesna i Dragomir Milošević iz Šapca, brzo su odlučili da okušaju svoju sreću u privatnom biznisu. Iznajmili su poslovni prostor u ulici Đačkih bataljona bez broja u Šapcu i otvorili pekarsku radnju. Zvanično, vlasnici “Perece“ su braća Dušan i Dragomir, a tokom sedam godina njihova radnja se u gradu i okolini pročula upravo po proizvodnji pereca, zašta veliku zaslugu ima Slobodan Melentić, majstor koji ih pravi, zajedno sa drugim ukusnim pecivima.
- Majstor započinje svoj posao već u četiri izjutra. Zamesi testa za 40 plehova pereca, a prve, tople i ukusne u prodaji su već oko šest izjutra. Stanari okolnih zgrada kažu da veoma dobro osete njihov miris. Teško im je odoleti, a najčešći kupci su zaposleni u Gradskoj upravi i policiji, koji su u našem susedstvu. Pored Šapčana kupci su iz susednih mesta, a imamo i inostranih. Čak su kako čujem stigle i do Amerike, a naše mušterije su uglavnom stalne, kaže Vesna.
Ona je pravnik, a predhodno je radila u banci. Muž, Dragomir, diplomirani elektro inženjer, bio je zaposlen u “Zorki“. Od 2003. bave se pekarstvom, a perece iz njihove radnje, zahvaljujući u prvom redu kvalitetu brzo su se pročule u gradu.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa