16. jul 2015.16. jul 2015.
BAZAR „STARIH I UMETNIČKIH ZANATA“ U „CAPITOL PARKU“

POVRATAK U DETINjSTVO

Posetioci „Capitol parka“ prošle subote imali su priliku da se vrate u detinjstvo zahvaljujući nesvakidašnjem programu u okviru Bazara „Starih i umetničkih zanata“. Stripovi, igračke, sličice i albumi za sličice, ploče, salvete mogli su da se razmene na kolekcionarskoj aukciji na Vinatge bazaru „Vremeplov našeg detinjstva“. Besplatne radionice tradicionalnih starih zanata i rukotvorina, Dečja radionica „Kako da napraviš zmaja“ privukle su pažnju najmlađih kao i tradicionalne stare igre, dečje „vinatge“ ulične igre, vašarske igre „Varošarije naše igrarije“.
Za decu, mame, tate, bake i deke bio je upriličen i kostim bal „Vremeplov detinjstva“ na kojem su dodeljene i najbolje nagrade za kostime u stilu pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Na polučasovnom panel predavanju o tradicionalnim starim jelima priređena je i besplatna degustacija bakinog kolača. Putem video instalacije starih razglednica stariji su se mogli podsetiti svoje mladosti, a mlađi saznati nešto o vremenu njihovih roditelja, baka i deka.
Ceo događaj propratio je DJ Nostalgija najlepšim notama u ritmu pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, kao i članovi KUD „Abrašević“ koji su izveli par koreografija.

O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa