16. jul 2015.16. jul 2015.
UDRUŽENjE GRAĐANA „KREATIVNA INDUSTRIJA“ ŠABAC

„KIŠA“ DOBRIH IDEJA

Poplava dobrih ideja uskoro će preplaviti Šabac zahvaljujući osnivanju Udruženja građana „Kreativna industrija“ Šabac, skraćeno „KIŠA“. Na Osnivačkoj skupštini prošlog četvrtka u nekadašnjem kafiću „Enigma“, danas „Moon Session Club“, u Ulici Vlade Jovanovića, pedeset zanatlija i kreativaca potpisalo je Osnivački akt.
- Najzad smo dočekali da se skupimo, organizujemo i napravimo udruženje. Značiće svim kreativnim ženama. Među nama je dosta nezaposlenih tako da ćemo ispuniti svoje slobodno vreme a i sebe same. Dosta nas se odazvalo i prihvatilo ovu ideju. Nadam se da ćemo biti uspešne. Ovo je ujedno i poziv svim kreativcima koji su zainteresovani, koji imaju volje i elana da krenu sa nama - poručila je Mirjana Žegarac, nezaposleni turistički tehničar i ljubitelj dekupaža.
Među onima koji su stavili svoj potpis na Osnivački akti bila je i osamdesetjednogodišnja Zorka Arsenović koja je pokazala da godine nisu prepreka za pristupanje ovoj nadasve zanimljivoj organizaciji koja, između ostalog, ima za cilj i ekonomsko osnaživanje žena.
- Ponosna sam na svoje godine. Bavim se ručnim radom i slikarstvom iz hobija. Drago mi je što će u Šapcu biti jedna ovakva organizacija jer nismo imali gde da izložimo svoje radove bez bojazni da će nam to neko zameriti. Na ovaj način doprinećemo i društvu i sebi - uverena je Zorka.
Nakon registracije, koja će se obaviti ovih dana, održaće se Izborna skupština na kojoj će se Upravni odbor izjasniti o prijemu novih članova kojih već sada ima u velikom broju. Kako je istaknuto vrata ovog Udruženja biće otvorena za sve kreativne ljude bez obzira na pol i godine. Potrebna je samo dobra volja, puno entuzijazma i nadasve inspirativne kreativnosti.


O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa