23. jul 2015.23. jul 2015.
U NEDELjU STARTUJE 46. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON JARAK ““ ŠABAC

U IŠČEKIVANjU POBEDNIKA

Za početak 46. Međunarodnog plivačkog maratona Jarak ““ Šabac sve je spremno, rečeno je na konferenciji za novinare proteklog utorka u sali Gradske uprave. Osamnaest takmičara iz devet zemalja - Španije, Amerike, Brazila, Češke, Mađarske, Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije boriće se za titulu najboljeg među najboljima.
- Po rangu i kvalitetu plivača bićemo četvrti na svetskoj rang listi. Posle svetskog prvenstva u Rusiji i dva Grand pridža naš je visoko kotiran. Brazilci su već stigli, a očekujemo dolazak Amerikanca i ostalih plivača koji su i ranije učestvovali i to dok je Šabački maraton bio osam godina u FINA CUPU. ““ rekao je Vojislav Mijić, sportski direktor Šabačkog maratona.
Organizatori napominju, kada je u pitanju Mini maraton, da maloletni učesnici koji nisu članovi nijednog kluba, moraju imati potpisano odobrenje jednog od roditelja. Za troje prvoplasiranih obezbeđeni su pehari, a za sve učesnike diplome.
Novina od ove godine, koja podrazumeva novčane nagrade u iznosu od trista, dvesta i sto evra za tri prvoplasirana domaća plivača, urodila je plodom. Pod zastavom Srbije nastupiće dvojica najboljih domaćih maratonaca Tamaš Farkaš i Bence Balzam. Nagradni fond od 4.200 evra biće jednako raspoređen u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to po 1.000, 500 i 300 evra za prvo, drugo i treće mesto.
- Bila sam već dva puta ovde. Veoma sam uzbuđena što sam ponovo došla da učestvujem na maratonu. Videla sam startnu listu. Plivači su veoma dobri. Dugo sam trenirala i nadam se da ću imati uspeha ““ izjavila je Mariana Melo, plivačica iz Brazila.
Turistička organizacija Šapca i ovoga puta pobrinula se za razniovrstan sportsko-umetnički program.
- Od 11 časova u Jarku plivači će krenuti sa plivanjem u dužini od devetnaest kilometara. Za to vreme kao i svake godine TOŠ se potrudila da napravi zanimljiv program za sve naše sugrađane i goste koji će toga dana da dođu u naš grad. U 11.30 časova je Mini maraton od starog železničkog mosta do plaže. Imamo trke kajaka, državno prvenstvo u četiri kategorije u rvanju na pesku. U toku je takođe Prvenstvo države u odbojci. Biće puno razloga da naši sugrađani i gosti u nedelju, 2. avgusta, dođu na „Stari grad“ ““ naglasio je Dragojlo Lazić, direktor TOŠ.
Pre glavne plivačke fešte u večernjim subotnjim satima, od 18 do 22 časa, održaće se tradicionalno takmičenje za najbolji riblji kotlić. Prema rečima Mikice Veljovića do sada se prijavilo petnaest takmičara ali taj broj nije konačana jer prijave će pristizati do poslednjeg momemnta.
U iščekivanju pobednika Šabačkog maratona sugrađani će u nedelju na plaži „Stari grad“ moći da prisustvuju Državnom prvenstvu u rvanju na pesku u četiri uzrasne kategorije ““ pioniri, kadeti, juniori, seniori od 10 časova, kajakaškim trkama u dve kategorije - kajak jednosed, pioniri na 500 metara sa startom od 11 časova, M-K jednosed, mlađi pioniri na 500 metara od 11.20 časova, mini maratonu na stazi od starog savskog mosta do plaže „Stari grad“ od 11.30 časova, kao i demonstraciji streličarskih veština između tvrđave i nasipa od 10 do 12 časova. Proglašenje pobednika zakazano je za 15 časova. Tokom celodnevnog programa sugrađani će moći da uživaju uz muziku šabačke grupe „Ljuadro“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa