23. jul 2015.23. jul 2015.
GRADSKI ODOBOR NOVE SRBIJE

BEZ KANALIZACIJE KOJU SU PLATILI

Gradski odbor Nove Srbije održao je ponedeljak konferenciju za medije u Pocerskom Pričinoviću. Skrenuli su pažnju na probleme koje imaju meštani ovog prigradskog naselja.
-Stanovnici ulice Roberta Tolingera u Pocerskom Pričinoviću i dalje nemaju kanalizaciju, a nisu ni u programu izgradnje u ovoj godini, iako su uplatili gotovo celokupan iznos sredstava, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Šapcu, Božidar Katić.
Meštani i rukovodstvo Nove Srbije očekuju odgovor na pitanje kada će biti priključeni na kanalizacionu mrežu koja je na samo par metara od prve kuće u pomenutoj ulici, jer kako kažu, prve veće kiše ovim ljudima stvaraju probleme zbog izlivanja otpadnih voda u dvorišta.
-Sedam, od osam domaćinstava, u ovoj ulici već je isplatilo priključak na kanalizacionu mrežu. Međutim, već četiri godine, od trenutka kada su potpisali ugovor, oni priključak nisu dobili, a neće ga dobiti ni ove godine. Jednostavno, nisu u planu. Rebalansom budžeta novac je opredeljen za završetak radova sledeći čist politički kriterijum, pa se tako izgradnja mreže sprovodi i u ulicama gde se na mrežu priključuje jedan ili ni jedan stanovnik. Ovde, pak, imamo situaciju da imamo relativno malu investiciju, koja rešava ogromne probleme sa kojima se ljudi iz ovog dela grada suočavaju svaki put kada ima malo više kiše. Dakle, građani su pokazali odgovornost, pokazali su spremnost da probleme reše, uplatili traženi iznos, uradili sve što je u njihovoj moći, sve što je njihova obaveza. Mi danas apelujemo na gradske vlasti da i one urade ono što njihov posao, izjavio je Katić u Pocerskom Pričinoviću.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa