23. jul 2015.23. jul 2015.
Tropske temperature ne prijaju biljkama

NEOPHODNO ZALIVANjE

Vrući letnji dani stresni su za vrtove,balkonsko i saksijsko cveće. Pravilno zalivanje biljaka najbrižljiva je nega. Najbolje vreme zalivanja su rana jutra kada je tlo rosno i najbrže prima vodu
Osim životinja i ljudi tropske temperature ne prijaju ni biljakama koje su zastupljene na našim prostorima. Redovno zalivanje i prehranjivanje omogućiće da vaše ukrasno bilje i šiblje bude zdravo tokom letnjih dana. Građani koji imaju saksijsko cveće u kućama moraju posebno obratiti pažnju na mesto gde ih drže. Jednima prijaju sunčevi zraci, dok je kod pojedinih neophodan tamniji kutak kuće.
Balkonsko cveće, travnjaci i biljke koje se gaje na otvorenom zahtevaju drugačiji tretman od biljaka koje su u zatvorenom prostoru
Služba Zelenila Javnog komunalnog preduzeća „Stari grad“ održava 1.400 kvadratnih metara zelenih površina. Zbog visokih temepratura pojačan je inezitet na zalivanju cvetnih leja i mladih drvorednh sadnica.
Često zalivanje i sunce pogoduju rastu korova, što će posebno mučiti one koji neguju lep travnjak. Ako je reč o dovoljno maloj površini, najbolje ga je mehanički odstraniti, počupati maslačke, čičke i ostalo samoniklo bilje. Letnju vrućinu ne podnosi afrička ljubičica, drvo života, ehmeja, sobne vrste begonije, gardenija, orhideja, dok je izlazak na osunčanu terasu prava radost za oleander, nar, limun, pomorandžu, azaleju, fuksiju, asparagus, fikus benjamin, koprivicu i razne kaktuse.
(TV Šabac)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa