23. jul 2015.23. jul 2015.
PARKING MESTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM DODATNO OBELEŽENA

SIGNALIZACIJA ZA BOLjU VIDLjIVOST

Parking mesta za osobe sa invaliditetom JKP “Parking“ Šabac dodatno je, pored horizontalne, obeležilo i vertikalnom signalizacijom. Ispred ovih parking mesta, sada stoje znaci koji će biti uočljivi i onima koji ne primete obeležija na asfaltu.
-Postavljanjem vertikalne signalizacije parking mesta za osobe sa invaliditetom su dosta vidljivija. Suština ovih mesta nije u tome što su ona, zahvaljujući Gradskoj upravi, besplatna, nego u tome što su ona proširena i osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima mogu lako da pristupe svojim vozilima. Reakcije građana su pozitivne kada shvate o čemu se radi. Ranije se dosta njih parkiralo na ovim mestima, ali se nadam da ubuduće to više neće biti slučaj, rekao je Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.
Direktor JKP “Parking“ Bojan Kalanović ističe da od kada su ovi znaci postavljeni kršenja propisa gotovo i da nema.
-Nadležne inspekcije u gradu svakodnevno kontrolišu korišćenje parking mesta za osobe sa invaliditetom i ukoliko vozilo koje se nalazi na njemu nema odgovarajuću markicu uklanja se i vlasnik snosi sankciju. Kao preduzeće smo uvek imali društveno odgovorno poslovanje i trudili smo se da osobama sa invaliditetom pomognemo koliko je to u našoj moći i nadležnosti, istakao je Kalanović i dodao da su u prethodnom periodu imali dobru saradnju sa svim gradskim udruženjima osoba sa invaliditetom i da veruje da će i nadalje biti tako.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa