30. jul 2015.30. jul 2015.
OSNOVAN FORUM ŽENA NOVE STRANKE U ŠAPCU

SPOZNATI PRAVU SNAGU

U petak 31. jula u prostorijama u TC Trijumf održan je sastanak Nove Stranke Šabac
Iako Statut stranke ne predviđa osnivanje posebnog tela okrenutog samo ženama, NOVA je svesna da upravo žene snose veliki, pa i najveći teret svih poremećaja koji već decenijama prate naše društvo.
To su prepoznale članice Nove stranke u Šapcu, te su inicirale i održale sastanak, prvi u nizu, na kome su se složile da je potrebno veću pažnju pokloniti društveno-političkoj aktivnosti žena, afirmaciji žena u politici i odlučivanju. Članice NOVE saglasne su da je danas više nego ikada položaj žene u Srbiji sveden na kuvaricu/domaćicu, a neretko i žrtvu, te da je krajnje vreme da žene u Šapcu i Srbiji spoznaju svoju snagu i da se aktivno uključe u politička zbivanja u zemlji.
Zaključeno je i da postoji potreba češćeg susretanja radi pojačavanja aktivnosti na rešavanju gorućih problema, na prvom mestu žena. Naglašen je značaj porodice kao stuba društva u čemu najznačajniju ulogu upravo imaju žene. Takođe je izražana i osuda svakog oblika porodičnog nasilja, raznih vidova neravnopravnosti prilikom radnog angažovanja, tretmana na radnom mestu i svakog drugog oblika diskreditovanja i diskriminacije žena u društvu. Na kraju sastanka odlučeno je da se novi sastanak, druženje članica Nove stranke Šabac održi 03. septembra u TC Trijumf u 19 časova i upućen javni poziv svim našim sugrađankama koje dele slične ili iste vrednosti da nam se pridruže. Za početak je izabrano neformalno telo od 15 članica, a za koordintorke po teritorijalnom principu su izabrane Snežana Milovanović, Ana Pavić, Jelena Kuzmanović, Jasmina Lazić i Jelena Vujković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa