30. jul 2015.30. jul 2015.
ŠABAC DOBIJA NOVU VELIKU ZELENU POVRŠINU

SAVA PARK SE OSTVARUJE

Komisija zadužena za realizaciju projekta “Sava park“ prošle sedmice je održala prvi sastanak. Pojas od Novog mosta do Kočinog kanala, površine oko 300 hektara, treba da obezbedi ne samo izlazak Šapca na Savu, nego i da predstavlja zaštitu od poplava.
- Šapcu nedostaju nove zelene površine, kompleksi za decu, igrališta, sve na jednom mestu će biti u okviru porjekta “Sava park“. Očekujem da ćemo do kraja godine imati rešenje kako će park izgledati. Neka načelna rešenja već imamo, ali je potrebno da se urade analize, merenja, saniranje kanalske mreže kako bi ovaj park, sa jedne strane, bio nova ponuda građanima, a sa druge strane, efektna odbrana i zaštita od poplava, naveo je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.
Komisiju čine predstavnici Privredne komore, Gradske uprave, javnih institucija i udruženja građana.
Pokret za Šabac Zeleni Srbije i ranije je ukazivao na potrebu da Šabac dobije još zelenih površina.
-Šabac raspolaže sa samo četiri metra kvadratna zelenih površina po stanovniku. Mi smo pokrenuli inicijativu da grad dobije minimum još jedan veliki park, a ovaj projekat o “Sava parku“ zadovoljava te standarde. Pozvaćemo sve pojedince i organizacije da se uključe sa svojim idejama. Ovaj projekat može biti jedan od načina da se privuku velika sredstva Predpristupnih fondovva EU, rekao je dr Dejan Pavlović ispred Zelenih Srbije, Pokret za Šabac.
Rok za završeta projekta je 2020. godina.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa