30. jul 2015.30. jul 2015.
RAZGOVOR SA PRIVREDNICIMA

PosveĆenost poslu

Porodične firme sa dugom tradicijom stub su društva i privrede, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete firmi „Comedž“, u okviru redovnih razgovora sa uspešnim privrednicima. „Comedž“ posluje u Šapcu od 1990. godine i proizvodi štampane fleksibilne materijale za pakovanje prehrambenih i hemijskih proizvoda. U razgovoru sa vlasnicima firme, gradonačelnik je naglasio da Šabac može da se ponosi što na njegovoj teritoriji posluje jedna tako velika i uspešna firma.
- Raduje me što jedna ovako velika firma želi da se i dalje širi, razvija i upošljava nove ljude. Obaveza Grada u tom slučaju je da učini sve što može da pomogne da do otvaranja novih radnih mesta i dođe. Uvek smo raspoloženi za razgovore sa preduzetnicima i spremni da čujemo njihove sugestije, ideje i utvrdimo važne teme na kojima možemo da radimo zajedno, poručio je gradonačelnik Zelenović.
Živorad Arsenović, generalni direktor „Comedž“, ističe da je firma tokom 25 godina postojanja imala kontinurani rast i razvoj tehnologije, kapitala i tržišnog udela. On je rekao da je stalna težnja ka napretku jedan od glavnih uslova za opstanak firme.
- Proizvodimo ambalažu za prehranu, higijenu i hemiju. U Šapcu imamo nekoliko kupaca, dok veći deo svoje proizvodnje plasirano van grada. Za sada zapošljamo blizu 90 radnika, sa tendencijom otvaranja radnih mesta. Ukupan prihod koji ostavarujemo je od 10 do 12 miliona evra, a od toga je izvoz 30 odsto. U planu nam je proširenje i ulaganje u nove investicije, kazao je Arsenović.
Predstavnici firme „Comedž“ pohvalili su dobru saradnju sa Gradskom upravom grada Šapca i istakli da će u narednom periodu saradnja biti na još višem nivou.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa