6. avgust 2015.6. avg 2015.
RAZGOVORI GRADONAČELNIKA I PRIVREDNIKA

NASTAVLjENE POSETE USPEŠNIM FIRMAMA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom poslednjih sedam dana razgovarao je sa vlasnicima „Transkom 94“, „Galeb“ i „Mašinokop“
Preduzeće „Transkom“ osnovano je 1994. godine. Do 2007. godine dominantan oblik poslovanja bila je veleprodaja, dok je od 2008. godine najveći deo poslovnih aktivnosti usmeren ka maloprodaji. Na području Šapca, Vladimiraca, Rume i Bogatića, u 71. prodajnom objektu radi 428 zaposlenih, koji se trude da, u uslovima jake tržišne konkurencije, i dalje posluju uspešno.
- Od ukupnog broja radnika koje upošljava 380 je zaposleno na teritoriji Šapca. Više od 20 godina firma posluje samostalno, bez pomoći sa strane. Uslov za razvoj naše firme je prilagođavanje tržištu i praćenje trendova. Tokom svih godina poslovanja, trudili smo se da budemo dostupni, sa dobrom uslugom, pristupačni kupcima i da povećamo broj prodajnih objekata. Trudimo se da pariramo velikim trgovinskim lancima, a to nam za sada polazi za rukom. Posebnu pažnju posvećujemo radnicima, te se za 21 godinu nikada nije dogodilo da plata kasni, navodi Milovan Božanić, vlasnik firme.
Šabac, kao čuveni trgovački grad, mora da pomaže privrednike koji posluju u ovaj privednoj grani, istakao je gradnačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete ovom preduzeću, najavivši pri tom i podršku grada „Transkomu“ u realizaciji poslovnih planova u narednom periodu.
- Grad Šabac će uvek pomagati ovako velike i uspešne firme, naročito zbog činjenice za zapošljavaju više od 400 radnika. Tu smo da razgovoramo kako Grad može da pomogne njihovo proširenje i unapređenje. Ova firma ima dobar prostor i dobar poslovni plan, a visoku poziciju na privrednoj mapi samostalno su izborili, rekao je gradonačelnik Šapca.
Zelenović je posetio šabačku „Galeb grupu“, regionalnog lidera u proizvodnji fiskalnih uređaja, metalne i plastične ambalaže i GPS uređaja.
- Ponosni smo što svoje proizvode izvozimo u 21 zemlju. Naš plan za budućnost je da se i dalje širimo, razvijamo i uvodimo nove proizvodne programe. Zapošljavamo više od 250 radnika, a nadamo se da ćemo uz pomoć Gradske uprave uspeti da realizujemo neke od naših ciljeva, navela je direktorka Nataša Marković.
Gradonačelnik Šapca razgovarao je prošle nedelje i sa rukovodiocima šabačkog preduzeća „Mašinokop“. Ovo preduzeće je specijalizovano za poslove iz oblasti hidrogradnje, a zapošljava oko 70 radnika.
- Trenutno izvodimo radove na području Mačvanskog, Braničevskog i Sremskog okruga, i u okolini Beograda. Iz godine u godinu, naša firma je postepeno ali sigurno rasla. Uspešno učestvujemo na tenderima u zemlji u krugu od 150 kilometara. Cene su faktor koji određuje dalje širenje na teritoriji države, a samim tim i razvoj firme, naveo je Vukosav Popović, direktor „Mašinokopa“.
Želja gradonačelnika Šapca je da u razgovoru sa privrednicima sazna kako da poslovni ambijent u gradu bude bolji, što bi omogućilo da ekonomski rezultati šabačkih firmi budu još pozitivniji. Zbog toga će i u narednom periodu nastaviti sa posetama uspešnim šabačkim preduzećima.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa