6. avgust 2015.6. avg 2015.
KANCELARIJA ZA MLADE GRADA ŠAPCA OBELEŽILA

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Međunarodni dan mladih, koji se svake godine slavi 12. avgusta, po prvi put obeležila je i Kancelarija za mlade grada Šapca nizom kulturno-umetničkih dešavanja tokom protekle srede. Tim povodom, u ponedeljak, 10. avgusta, na konferenciji za medije Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade, istakla je da im je želja bila da daju šansu mladima, koji se svakoga dana trude da postignu lični uspeh, a među kojima su i umetnici.
- Oni su trenutno na studijama i tek su počeli svoj neki uzlazni put. Želeli smo da im damo do znanja, kao i široj javnosti, da mogu njihove radove da pogledaju svakog dana ne samo na njihovim fakultetima već i u Šapcu - dodala je Naila.
Šapčani su imali priliku da pogledaju u bašti Kulturnog centra i pešačkoj zoni izložbu mladih umetnika. Na interaktivnoj tribini u večernjim časovima skrenuta je pažnja na položaj i mogućnosti mladih kako u našem gradu tako i u državi. Druženje su zatvorili nastupi demo bendova „Slonz“ i „Sprž“.
-Čitavu organizaciju događaja osmislili su volonteri Kancelarije za mlade zajedno sa Udruženjem građana „Svetlost“, nevladinom organizacijom „Omladinski kišobran“ i svi umetnici koji su želeli da učestvuju. Ideja je bila da se ovaj dan obeleži, da se skrene pažnja i da postane praksa ne samo ovog dana na mlade i njihove potrebe nego svakoga dana ili bilo kada kad imamo neku ideju da nešto organizujemo i realizujemo - izjavila je Vanja Kuzmanović, organizator.
Zbog vremena štampanja ovog broja „Glasa Podrinja“ izveštaj sa pomenutog dešavanja biće objavljen narednog četvrtka.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa