6. avgust 2015.6. avg 2015.
U Prnjavoru

Karavan muzike

U okviru „Karavana narodne muzike“, manifestacije u organizaciji Inicijative „Selo grad“, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, nedavno je u dvorištu osnovne škole u Prnjavoru održan koncert izvorne muzike i pesme. U tradicionalnoj muzici uživalo je nekoliko stotina meštana Prnjavora i okolnih sela.
Kako je navela Tanja Radovanović, idejni tvorac manifestacije, „Karneval narodne muzike“ je u okviru obeležavanja „Zavičajnih dana“ u Prnjavoru. On je istakla da je brojnost meštana na dosadašnjim koncertima najbolji pokazatelj koliko narod voli koncerte na kojima se može čuti srpska tradicionalna pesma.
- Ideja nam je da „Karavan narodne muzike“ prođe kroz što više sela na šabačkoj teritoriji. Cilj koncerata je negovanje i afirmacija srpske tradicionalne pesme i što veća primena kulturnih sadržaja na seoskom području. Pohvalila bih predstavnike Saveta Mesne zajednice „Prnjavor“ koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta i dali svoju podršku. Svedoci smo da meštani Prnjavora imaju sluha za kulturne manifestacije i negovanje tradicije, rekla je Tanja Radovanović.
Đorđe Živković, potpredsednik Saveta MZ „Prnjavor“, je ocenio da se „Karavan narodne muzike“ odlično uklopio u njihovu manifestaciju „Zavičajni dani“, koji traju do nedelje.
-“Zavičajni dani“ se obeležavaju sedam dana, a sadržaj manifestacije bio je jako bogat. Imali smo seoski vašar, likovnu koloniju, sportska nadmetanja, izložbu slika, pesničko veče... U subotu po prvi put organizujemo Mini sajam poljoprivrede, a u nedelju Hajdučku regatu. Zahvalio bih se svima koji su pomogli da se ovaj koncert organizuje, rekao je Živković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa