6. avgust 2015.6. avg 2015.
NOVA STRANKA

PAVIĆEVIĆ U POSETI BOGATIĆU

Narodni poslanik i zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević posetio je Bogatić u četvrtak, 6. avgusta, te u sklopu akcije „Pitajte poslanika“ razgovarao sa meštanima ove mačvanske opštine. Potom, govorio je i na tribini „NOVA mobilizacija“, na kojoj je predstavio osnovne principe za koje se zalaže Nova stranka.
Pavićević je u razgovoru sa Bogatincima istakao da je od velike važnosti da političari održavaju stalni dijalog sa građanima, jer jedino na taj način mogu imati uvid u realno stanje u društvu, pa na osnovu toga osmišljavati i zalagati se za rešavanje brojnih problema.
-Obaveza narodnog poslanika nije da samo sedi u skupštini i da diskutuje, već da bude u stalnom i direktnom kontaktu sa građanima kako bi znao da priča o onome što je realno stanje stvari. Iz razgovora sa Bogatincima stekao sam uvid u to kakav je život u Bogatiću i vidim da ovde ima mnogo problema, a vrlo malo pokušaja da se oni i reše.
Bogatinci su se narodnom poslaniku požalili na brojne nedaće, počev od teške ekonomske situacije, manjka zaposlenja, preko niske otkupne cene mesa koja uzgoj stoke sve više udaljava od bilo kakve profitabilnosti, pa do konstantnog problema sa snabdevanjem ispravnom pijaćom vodom. Sve to, naveo je Pavićević, jeste rezultat jedne loše vlasti koja nema niti volje niti znanja da javnim poslovima upravlja u interesu građana.
Na tribini „NOVA mobilizacija“, održanoj u organizaciji Gradskog odbora NOVE Šabac u skupštinskoj sali Opštine Bogatić, Pavićević je predstavio osnovne principe kojima bi se politika vratila onome što treba da bude ““ odgovorno i zajedničko rešavanje problema. Prvi i osnovni, naveo je, jeste princip etike odgovornosti. To podrazumeva da politika mora da se meri isključivo rezultatima, a ne praznim pričama i lažnim obećanjima.
-Upravo trogodišnje naprednjačko upravljanje izopačilo je ono izvorno shvatanje politike i dovelo do razaranja institucija, degradiranja građana i, posledično i razumljivo, do gubitka poverenja u političare. Takvu praksu građani moraju da „kazne“, i to odgovarajućom odlukom na izborima ““ zaključio je Pavićević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa