13. avgust 2015.13. avg 2015.
Porodične firme

Nezaobilazni deo privredne slike



Preduzeće „Favorit“ posluje 23 godine na teritoriji grada Šapca. Ovu firmu, koja se bavi proizvodnjom tuševa, kada, kabina, hidromasažnih kada i paravana, posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima. Prilikom razgledanja proizvodnog pogona, gradonačelnik je rekao da je ponosan na sve porodične firme koje godinama stabilno posluju.
- Mnogo je manjih, porodičnih firmi u gradu, za koje Šapčani ne znaju da postoje, a one zapravo čine dušu Šapca, njegovog trgovačkog i privrednog duha. Siguran sam da u razgovoru između predstavnika Grada Šapca i privrednika mogu da se rode dobre ideje za unapređenje poslovanja. Naš zadatak je da sa preduzetnicima razgovaramo i pomognemo im da nađu nova tržišta i nove partnere, rekao je gradonačenik Zelenović.
Zlatko Pavlović, osnivač i vlasnik firme „Favorit“, kaže da polovinu svoje proizvodnje distribuiraju na teritoriji Srbiji, dok drugu poloviinu izvoze.
- Naše tržište čine zemlje bivše Jugoslavije, Mađarska, Albanija, a od skoro izvozimo i na afričko tržište. Tokom godina trudili smo se da kvalitetom i cenom zadržimo pažnju kupaca na našim proizvodima. U današenjem vremenu, kada je sve globalizovano, većina firmi ima poteškoću kako i gde plasirati svoje proizvode i doći do kupca, konstatovao je Pavlović.
Firma „Favorit“ posluje sa osam zaposlenih.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa