20. avgust 2015.20. avg 2015.
NASTAVLjENE POSETE GRADONAČELNIKA ŠAPCA USPEŠNIM FIRMAMA

GRAD NA USLUZI PRIVREDNICIMA

Razgovori gradonačelnika Šapca sa uspešnim privrednicima nastavljeni su i prošle nedelje
Preduzeće „Eliksir Natura“ pre pet godina počelo je proizvodnju gaziranih i negaziranih sokova. Za vrlo kratak rok, ova firma je uspela da plasira svoju robu na rafove mnogih trgovinskih lanaca, i da značajno poveća obim proizvodnje.
- Trenutno zapošljavamo 30 radnika. Kapacitet fabrike na godišnjem nivou iznosi oko 40 miliona litara osvežavajućih napitaka. Imamo nekoliko brendova koje proizvodimo, a jedan deo plasiramo kao robne marke za velike trgovinske lance. Naša roba se plasira širom Srbije, a izvozimo u Makedoniju, Bosnu i Crnu Goru. Opredeljenje firme je da proizvodi robu koja je cenovno prihvatljiva najširoj kategoriji potrošača, rekao je Mihajlo Paunović, generalni direktor preduzeća.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je prilikom posete ovoj firmi da je grad spreman da učini sve što je u njegovoj moći kako bi ovo, ali i druga šabačka preduzeća, poslovala što uspešnije.
- Posetio sam firmu koja važi za šabačku „Koka kolu“. Ova firma proizvodi osvežavajuće napitke koji su poznati na širokom tržištu, i mi treba da budemo ponosni što je to baš šabačka firma. Ovakva preduzeća, odnosno male i srednje firme, su pokretač razvoja grada, sa tendecijom stalnog razvoja, naglasio je Zelenović.
Tokom prošle nedelje gradonačelnik Šapca razgovao je i sa vlasnikom firme „Favorit“. Ovo preduzeće se bavi proizvodnjom opreme za kupatila: kada, tuševa i kabina.
- Naši kupci se nalaze u zemljama bivše Jugoslavije, Mađarske i Albanije, a od nedavno izvozimo i na afričko tržište. Tokom godina trudili smo se da kvalitetom i cenom zadržimo pažnju kupaca na našim proizvodima. U današenjem vremenu, kada je sve globalizovano, većina firmi ima poteškoću kako i gde plasirati svoje proizvode i doći do kupca, rekao je vlasnik firme Zlatko Pavlović.
Grad mora da vodi računa i o poslovnim interesima malih, porodičnih firmi, naglasio je gradonačelnik Šapca u razgovoru sa vlasnikom preduzeća „Favorit“.
- Mnogo je manjih, porodičnih firmi u gradu, za koje Šapčani ne znaju da postoje, a one zapravo čine dušu Šapca, njegovog trgovačkog i privrednog duha. Siguran sam da u razgovoru između predstavnika Grada Šapca i privrednika mogu da se rode dobre ideje za unapređenje poslovanja. Naš zadatak je da sa preduzetnicima razgovaramo i pomognemo im da nađu nova tržišta i nove partnere, rekao je Zelenović.
Iskustva domaćih preduzeća koja posluju u Šapcu dragocena su za unapređenje privrede, a grad je spreman da pomogne njihov dalji razvoj, poruka je gradonačelnika Šapca nakon razgovora sa privrednicima.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa