20. avgust 2015.20. avg 2015.
SASTANAK AGENCIJE I SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

POVEĆANjE BEZBEDNOSTI DVOTOČKAŠA NA PUTEVIMA

Predstavnici agencije za bezbednost saobraćaja zaduženi za vozače bicikala i motocikala, održali su prošlog četvrtka sastanak sa članovima Saveta za bezbednost saobraćaja grada Šapca. Pažnja je posvećena dvotočkašima koji su posebno ugroženi u saobraćaju i najavljen je niz aktivnosti u narednom periodu.
-Svedoci smo velikog broja saobraćajnih nezgoda u ovom periodu, kako na teritoriji države, tako i grada Šapca. Razgovarali smo na koji način možemo da poboljšamo bezbednost dvotočkaša i dobili smo korisne savete. Uključićemo predstavnike najugroženijih grupa u rad Saveta za bezbednost saobraćaja i tražiti rešenje kako da oni budu bezbedniji u gradu, jer je to prepoznato kao najveći rizik. Agenciji smo izneli plan rada do kraja godine i raduje me da smo dobili pohvale za rad našeg Saveta, rekao je predsednik Saveta i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Pomoćnik direktora Agencije Darko Petrović naveo je da imaju jako dobra iskustva u radu sa Savetom. Istakao je da se Savet pokazao vrlo efikasnim i da se uhvatio u koštac sa gorućim problemima.
-Agencija je došla da podrži ovakav rad. Realizovaćemo niz aktivnosti u budućem periodu, a prvi događaj će biti 19. septembra, kada će kroz simulator Agencije biti promovisana upotreba sigurnosnog pojasa. Svi koji budu zainteresovani moći će u kontrolisanim i sigurnim uslovima isprobaju kako deluje pojas u čeonom sudaru i pri prevrtanju vozila. Dogovorili smo i pokretanje konkretnih aktivnosti u radu na bezbednosti dvotočkaša i održaćemo niz zajedničkih kampanja i tribina posvećenih tome, rekao je Petrović.
M.M .

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa