20. avgust 2015.20. avg 2015.
DVERI PROTIV PRODAJE „TELEKOMA“

PROTIV SVAKE EKONOMSKE LOGIKE

Povereništvo Pokreta Dveri u Šapcu posetila je prof. dr Jasmina Vujić, sa američkog Univerziteta Berkli, koja je inicirala da iz Šapca, njenog rodnog grada krene kampanja za sprečavanje prodaje „Telekoma“. Dveri su počele sakupljanje potpisa prošle srede ispred Robne kuće, a svi koji žele da podrže ovu inicijativu to mogu učiniti u prostorijama stranke.
-Pokret Dveri nedeljama šalje upozorenja vlasti da se ne „igraju vatrom“ i narodnim nezadovoljstvom nastavljajući proces prodaje tog strateškog preduzeća. Potpuno je van svake ekonomske logike i zdravog razuma prodavati najprofitabilniju srpsku firmu. To je prodaja „koke koja nosi zlatna jaja“, jer „Telekom“ upumpava 125 miliona evra profita godišnje u srpski budžet. Međutim, godišnji profit će biti znatno veći onog trenutka kada se vrati kredit koji je uložen za kupovinu „Telekoma“ Republike Srpske i iznosiće više od 320 miliona evra na godišnjem nivou, rekao je Aleksandar Jakovljević, ispred Pokreta Dveri.
Peticiju su potpisali i pojedini političari iz drugih stranaka u gradu, a u Dverima su istakli da akcija nije politička, nego podrška sindikatima koji se protive prodaji „Telekoma“.
M.M

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa