20. avgust 2015.20. avg 2015.
MAČVANSKA OKRUŽNA LIGA ““ 2. KOLO

BODOVI RADNIČKOM ŠABAČKOM

FK „Mačva“ (Bogatić) - FK „Radnički Šabački“ 3:4 (1:0)
Poseta na srpskoligaškom nivou, a utakmica možda i na prvoligaškom. Ovako se, u najkraćem, može opisati derbi meč Okružne lige, duel najpoznatijih timova u rangu Mačve iz Bogatića i šabačkog Radničkog. Kada bi se opisale sve prilike, uz golove, tekst bi zauzeo gotovo celu stranu, te ćemo se bazirati samo na golove.
Niz su otvorili domaći sredinom prvog dela. Odlično je kapiten Đorđević izveo sloboda udarac, Davidović kratko odbija loptu na koju natrčava Kojić za 1:0, što je bio i konačan rezultat prvog dela. Prava „kanonada“ usledila je u nastavku. Dominacija Šapčana materijalizovana je posle skraćenog kornera sa desne strane. U gužvi na oko deset metara od gola najsnalažljiviji bio je kapiten, Kosjer koji donosi poravnanje. Nastavio je „Radnički“ potpunu dominaciuju i posle poravnanja rezultata, a potpuni prekret doneo je Matić. Bio je to kontranapad iz udžbenika. Patić je sa svoje polovine strelca izbacio u stoprocentnu šansu, koju Matić koristi udarcem ispod čuvara mreže domaćih. Nisu Šapčani stali tu, te je već sledeći prekid doneo dva gola prednosti. Ponovo skraćeni korner, ponovo odličan centaršut i još jednom Kosjer, uz jedinu razliku što je ovaj put „egzekucija“ obavljena glavom. Sve nedoumice oko pobednika otklonio je Vukašin Lukić. Sjajan napad drugog najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba poveo je, po desnoj strani, Ilić, nesebično proigrao Lukića koji je mirno i iskusno lopt poslao u mrežu za velikih 4:1. Imai su gosti još mnogo velikih prilika da nanesu pravu katastrofu Mačvi, ali su bili neprecizni. Za promašaje kazna je usledila u završnici. Najpre Uglješić pogađa za 2:4, a potom i Berić iz slobodnog udarca postiže treći gol za Mačvu i postavlja konačan rezultat 3:4.
Obe ekipe imaju po tri boda posle dva kola, a u narednom „Radnički“ dočekuje „Jadar“, dok Bogatinci gostuju u Prnjavoru, u trećem kolu Mačvanske okružne lige.
S. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa