20. avgust 2015.20. avg 2015.
PISMA ČITALACA

BRAVO MOMCI

Dugo i toplo šabačko leto, primoralo je mnoge građane da spas od velikih vrućina potraže u vodi voljene Save. Poznato gradsko kupalište „Stari grad“ i ove godine je opravdalo svoje poluvekovno postojanje. Sa peskovitim terenima za odbojku, uredno održavanim travnatim površinama, novim montažnim kabinama i tuševima, atraktivnim restoranima, grad Šabac se sa punim pravom ponosi! Pa i savska voda za razliku od ranijih godina, kao u inat „nevernim Tomama“ bila je relativno čista i lepa za kupanje.
Gradska vlast je i ove godine prepoznala svu neophodnost brige o sigurnosti svojih građana, pa je uz svakodnevnu dežurnu medicinsku službu, angažovala i profesionalni tim „Spasilaca voda Srbije“. Izuzetno dobro obučeni, preplanuli, mišićavi momci su svakodnevno brinuli o ugodnom i sigurnom kupanju naših sugrađana. Propisno postavljene, obeležavajuće bove, dužine 67,5m, upozoravale su decu i manje vešte plivače, dokle smeju da plivaju. Vojnička disciplina mladih spasilaca, opuštala je prisutne, a posebno roditelje mališana koji su se bezbrižno brčkali. Glavnokomandujući i rukovodilac ove divne grupe humanih, mladih ljudi, Vuk Stanić sa svojim najbližim pomoćnicima Strahinjom Kurtajem i Draganom Stefanovićem kao i mladim kolegama Ivanom Barbarićem, Nikolom Trifunovićem, Strahinjom Ivićem, Dušanom Ilićem i Ivanom Jovanovićem doprineli su da kupanje na gradskoj plaži bude izuzetno bezbedno. Ljudski život nema cenu i ne treba postavljati pitanje koliko je tanji gradski buđelar zbog dovođenja ovakvih profesionalaca. Svaki zvižduk njihovih prepoznatljivih pištaljki, bilo je upozorenje, a možda i spas za nekog neopreznog našeg sugrađanina. Ne raspolažem tačnim podacima, a možda ih i ne treba spominjati koliko je bilo uspešnih intervencija, a bilo ih je sigurno, ali pravi podaci su, kako rekoše ovi skromni momci, da je na plaži „Stari grad“ u zoni njihove odgovornosti, privedena još jedna uspešna, kupališna sezona!
Hvala vam, dragi spasioci, za izuzetno i profesionalno obavljen, poveren vam, ne baš lak posao, koji ste krajnje ozbiljno i odgovorno obavili!
Bravo momci sa željom da se družimo i sledeće godine!
G.S.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa