27. avgust 2015.27. avg 2015.
Šabački „Hemofarm“ u akciji dobrovoljnog davanja krvi

ZA HUMANOST JE UVEK PRAVO VREME

Zaposleni u kompaniji “Hemofarm“ uz podršku svoje Hemofarm Fondacije odazvali su se, prošlog četvrtka, apelima nadležnih zdravstvenih institucija i dobrovoljno dali krv. Uz dugogodišnje radnike, krv su dala i punoletna deca zaposlenih i tako pružili pravi primer za društveni aktivizam mladih.
Hemofarm kao najveća farmaceutska kompanija u Srbiji već dugi niz godina ima veoma aktivne sekcije dobrovoljnih davalaca krvi. Članovi šabačke sekcije njih pedesetak često se na poziv Opšte bolnice odazivaju da hitno daju krv.
- Već 55 godina naš fokus jeste briga o zdravlju. Kao što brinemo o vrhunskom kvalitetu lekova istovremeno se trudimo da budemo odgovorni članovi zajednice. O značaju dobrovoljnog davalaštva krvi dovoljno govore desetine zaposlenih koji su dugogodišnji članovi naše sekcije i koji su do sada mnogo puta pokazali svoju humanost. Raduje me što se članstvo podmlađuje i uvećava dolaskom mladih koji su od skoro deo našeg kolektiva- napominje Dragan Tošić, direktor “Hemofarma“ u Šapcu.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi je samo jedna od nizu tekućih akcija koje je podržala kompanija „Hemofarm“ preko svoje Fondacije. Osim redovnih aktivnosti u domenu zdravstva, donacija neophodne medicinske opreme, te kampanje potpisivanja donorskih kartica, Hemofarm Fondacija prati sve probleme društva i reaguje u najkraćem roku.
Šabački „Hemofarm“ je do sada učestvovao u brojnim akcijama lokalne samouprave i civilnog sektora, a uz podršku svoje Fondacije najavljuju veliku humanitarnu akciju tokom Čivijade.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa