27. avgust 2015.27. avg 2015.
ZAVRŠENE DESETE SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE

JEVREMOVČANI NAJBOLjI

Pobednici jubilarnih Seoskih olipmijskih igara su predstavnici Mesne zajednice Jevremovac, koji su u foto finišu obezbedili trijumf
Dramskog raspleta finala Seoskih olimpijskih igara, održanih tokom proteklog vikenda u Krivaji, ne bi se postideli ni Sem Mendiz i Martin Lučano Skorseze. U smiraj takmičarskih nastupa predstavnici Jevremovca i Mačvanskog Pričinovića imali su po 66 bodova, posle dva dana nadmetanja. Titula ove godine ipak odlazi na Bećino brdo, jer su Jevremovčani imali više osvojenih prvih mesta. Treća pozicija pripala je takmičarima iz Petlovače, dok su Majurci, favoriti iz senke, zauzeli četvrto mesto. Predstavnici domaćina, mesne zajednice Krivaja, dali su sve od sebe da takmičenja proteknu u najboljem mogućem redu.
- Nije bilo lako ali smo uspeli. U organizaciji igara učestvovali su svi članovi Saveta mesne zajednice, a veliku zahvalnost dugujemo mladima iz našeg sela, koji su dosta toga uradili po pitanju uređenja sportskih terena. Mnogo su nam pomogli i zaposleni u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“. Ove godine smo organizovali Seoske olimpijske igre, a za sledeću planiramo osnivanje fudbalskog kluba u našem selu, rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Krivaja Dragutin Đukanović.
Na ovogodišnjim igrama učestvovalo je više od 1. 400 takmičara iz 32 seoske mesne zajednice. Ova manifestacija promoviše masovni sport, i zbog toga će i u budućnosti imati podršku grada, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
- Broj učesnika pokazuje da grad ima šta da podrži. Podržavamo mlade ljude koji su tokom proteklog vikenda bili u Krivaji. Ovo je jedan od programa Gradske uprave, kojim promovišemo masovni sport. Osim takmičarskog dela, veoma nam je drago da se mladi na ovoj manifestaciji upoznaju i druže. Zbog svega toga, Seoske olimpijske igre će i narednih godina imati podršku grada Šapca, rekao je Pajić.
U otvaranju jubilarnih Seoskih olimpijskih igara učestvovali su uspešni šabački atletičari Nađa i Nemanja Cerovac, dok je priznanja najboljima uručio predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa