27. avgust 2015.27. avg 2015.
U OŠ “MIĆA STANOJLOVIĆ“ U KOCELjEVI ZNATNO MANjI BROJ ĐAKA PRVAKA

TRI ODELjENjA MANjE

U utorak je u školske klupe u koceljevačkom kraju prvi put selo 89 đaka prvaka što je za 35 manje nego lane. Već godinama u nazad u ovoj školi beleže pad prvaka ali je smanjenje ove godine drastičnije. Najviše đaka, njih 42, je upisano u matičnoj školi u Koceljevi. Škola u Draginju bogatija je za 16 učenika, u Donjem Crniljevu za deset dok je u Brdarici dva prvaka manje. Škole u Svileuvi, Kamenici i Ljuticama imaju ukupno devet novih učenika a u školske klupe u Batalagama, Gradojeviću, Ćukovinama i Zukvama prvi put seo je po jedan đak.
U pet osmorazrednih i deset četvororazrednih škola u koceljevačkoj opštini nastavu pohađa oko hiljadu pedeset učenika od prvog do osmog razreda.
- Učenici su u novoj školskoj godini raspoređeni u 66 odeljenja što je za tri manje nego u prošloj godini. Po jedno odeljenje manje je u školama u Ćukovinama, Draginju i Koceljevi - rekao je direktor ove obrazovne ustanove Pavle Aleksić i istakao da je OŠ “Mića Stanojlović“ spremno dočekala novu školsku godinu.
- Pripremljenost svih objekata je dobra. Nemamo viška zaposlenih ali je broj radnika smanjen usled odlaska u penziju. Većina udžbenika koji su izašli iz štampe je stigla do škole dok će ostatak biti distribuiran učenicima ovih dana. 182 učenika su konkurisala za besplatne udžbenike i svi su prošli na konkursu, tako da će knjige i njima biti dostavljene - izjavio je Aleksić.
V.Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa