27. avgust 2015.27. avg 2015.
VREDNA DONACIJA ZA OŠ „SVETI SAVA“

IGRAJMO SE ZAJEDNO

Zahvaljujući učešću sa projektom „Igrajmo se zajedno“ na akreditovanom seminaru „Uvod u interkulturalno učenje“ Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada OŠ „Sveti Sava“ uskoro će dobiti mnogo lepše školsko dvorište opremljeno novim spravama za igru.
- Ono što je svakako prioritet ove škole jeste obrazovanje i socijalizacija dece sa smetnjama u razvoju. Isto tako nezaboravljamo i njihov život van obrazovanja, odnosno učestvovanja u tim njihovim slobodnim aktivnostima. Zato smo se i odlučili da konkurišemo i oplemenimo taj prostor koji bi koristio ne samo našoj deci već i deci iz nama susedne škole „Vuk Karadžić “, kao i Predškolskoj ustanovi, a naravno i deci koja se nalaze na teritoriji Mesne zajednice Kamenjak. Pošto u blizini nema parka sa predviđenim spravama za njihove aktivnosti to je i jedan od razloga što smo se potrudili da ih bude više. Ne mogu da ne spomenem da smo jedan deo sprava takođe dobili iz donacije Nevladine organizacije „Mali Tesla“. S obzirom da ima zainteresovanih korisnika, dece iz škole i šire, ovaj broj sprava je mali i dopunićemo ga sada kroz ovaj projekat koji smo dobili u aprilu mesecu - izjavila je Snežana Radovanović, direktorka OŠ „Sveti Sava“.
Ispirisani seminarom zaposleni u školi došli su na ideju da svoje kapacitete iskoriste za dopunu postojećeg igrališta i, na taj način, po rečima stručnog saradnika - specijalnog pedagoga Jelene Manjenčić, obogate kako svoje dvorište, tako i slobodno vreme i aktivnosti učenika.
- I ne samo to. Ideja projekta je da se ujedine sva deca iz okruženja, i da im se pruži mogućnost da sami ili u pratnji roditelja u blizini imaju prostor za igru i razonodu. Okruženje škole zaista je multikulturalno, odnosno tu žive ili svakodnevno borave pripadnici različitih kultura, jedni pored drugih. Interkulturalno učenje podrazumeva uspostavljanje odnosa između grupa koje pripadaju različitim kulturama, tj. njihovu interakciju. Na ovaj način, mi pokušavamo da ujedinimo osobe sa smetnjama u razvoju, Rome, Srbe, pripadnike pravoslavne, katoličke i islamske vere, i mnoge druge. Svi su dobrodošli - poručila je Jelena.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa